Iets doen?

Chauffeurs

 

Stelt u zich voor:

 

Op het opvangadres in België zit een bejaarde greyhound. Wij vinden een aardig echtpaar, dat deze oude hond precies dat kan bieden wat hij nodig heeft: een bank, kleine wandelingetjes, lekker eten en vooral veel aandacht. Helaas is het echtpaar, dat in de Kop van Noord-Holland woont, ook niet meer de jongste en zij zien erg op tegen de lange autorit naar België.

 

Of:

 

Iemand heeft ons verteld dat er ergens een barzoi in een schuurtje wordt gehouden. Na veel heen- en weer getelefoneer met de eigenaar hebben wij hem zover weten te krijgen dat hij de hond aan ons wil afstaan. Maar dan moeten we hem wèl nog dezelfde dag komen halen.

 

Voor dit soort gevallen hebben wij behoefte aan chauffeurs; aan betrouwbare chauffeurs die een reis met een onbekende hond aandurven. Chauffeurs die niet voor een kleintje vervaard zijn, want soms zijn de honden die vervoerd moeten worden niet heel erg goed verzorgd. Of misschien hebben ze nog nooit in een auto gezeten en worden ze onmiddellijk wagenziek. Voor wat betreft uw auto: een hondenrek of andere veiligheidsmaatregel waardoor de hond niet naar voren kan springen of bij de eerste de beste gelegenheid uit de auto kan ontsnappen is echt noodzakelijk,

Wanneer de afstand erg groot is proberen we een estafette te organiseren, zodat chauffeurs niet zo heel erg lang onderweg zijn.

 

Voordewindhond vergoedt uiteraard de benzinekosten. Mocht u afzien van vergoeding, dan krijgt u in ieder geval een verklaring van de penningmeester waardoor u de gemaakte kosten -onder bepaalde voorwaarden- als donatie van uw belasting inkomen zult kunnen aftrekken.

 

Zie de website van de belastingdienst > giften

 

Als u bereid bent mee te doen aan het vervoer van honden, dan hoort Eleonora de Kort graag van u. Zij zal uw wensen en mogelijkheden met u bespreken. U kunt haar telefonisch bereiken onder 0573 462960 of per e-mail: eleleonora.de.kort@voordewindhond.eu

Ik steun Voordewindhond en word lid!