Iets doen?

Alle donaties helpen

 

De opvang en de zoektocht naar een passende nieuwe eigenaar voor een windhond vergen veel tijd en energie. Maar dat is helaas niet alles! Deze activiteiten brengen ook veel kosten met zich mee. Denkt u bijvoorbeeld aan het transport van de honden, de telefoonkosten en niet te vergeten de diergeneeskundige zorg. Soms is dat met een enting of een chip plaatsen klaar, maar soms moeten honden geopereerd worden of moet er dure diagnostiek gepleegd worden.

 

Voordewindhond is een vereniging die door vrijwilligers wordt gerund. Wij hebben geen directeur, geen pand of kantoor of andere variaties op de strijkstok. De bestuursleden, de opvangouders en alle andere mensen die hand- en spandiensten verrichten voor Voordewindhond besteden met alle liefde al hun vrije tijd aan windhonden. Veelal betalen ze zelf ook nog van alles uit eigen zak: ze zien af van een voervergoeding, ondernemen ritten met hun auto zonder dat ze de kosten in rekening brengen, laten hun opvanghond enten en sturen niet de rekening naar de penningmeester.

 

Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat zij alle kosten zelf dragen! Stelt u zich voor: in 2012 reed een van onze trouwste chauffeurs ruim 10.000 km voor Voordewindhond. Het is toch niet meer dan normaal dat in ieder geval een flink deel van de benzinekosten daarvan vergoed worden? Maar daar is wel geld voor nodig!

 

Windhondenvereniging Voordewindhond - windhond - deerhound

Voordewindhond is voor zijn inkomsten aangewezen op eigenaren en liefhebbers van windhonden. Op u dus!

 

Onder het motto “alle beetjes helpen” verheugen wij ons op iedere bijdrage in de kosten. Voordewindhond is u, namens de windhonden die door uw en onze hulp nog een goed windhondleven kunnen hebben, zeer dankbaar voor uw financiële ondersteuning.

 

En dan nog even dit: een balletje kan soms raar rollen. Het is daarom de moeite waard om uw gedachten kort te laten gaan over de mogelijkheid dat het ook uw hond kan zijn die op de hulp van Voordewindhond aangewezen is…

 

Steun Voordewindhond met uw donatie!

U kunt natuurlijk gewoon besluiten ons wat geld te sturen, maar hieronder volgen wat andere, creatievere mogelijkheden.

 

Ga rond met de pet:

Bent u jarig of heeft u iets anders te vieren? Als u nou zo iemand bent die alles al heeft, dan kunt u uw gasten aansporen om het geld dat zij anders aan een cadeautje zouden hebben uitgegeven in een envelopje te stoppen en aan u te geven, zodat u later al het ingezamelde geld als donatie naar Voordewindhond kunt overmaken. Of u kunt ze op onze cadeaubon wijzen. Zie “schrijf een bonnetje”.

 

Plaats een spaarpot:

Vraag aan uw dierenarts, dierenspeciaalzaak, hondenschool, uw werkgever  of een andere windhondwelgezinde instantie of u een spaarpot voor Voordewindhond neer mag zetten. U bent dan verantwoordelijk voor het geregeld legen van uw spaarpot en het overmaken van de inhoud.

 

Begin een B&B:

Als u wel eens op de hond van een buur of kennis past, dan nemen die vaak een cadeautje voor u mee. U kunt hen ook vragen om in plaats daarvan het bedrag dat ze daaraan hadden uitgegeven aan  u of direct aan ons als donatie  aan Voordewindhond over te maken. U kunt ook een vast bedragje per nacht afspreken.

Windhondenvereniging Voordewindhond - windhond

Klein vast bedragje, groot effect:

Wij zijn erg gebaat met een constante stroom van inkomsten, zodat we ook bij onvoorziene uitgaven geld ter beschikking hebben. Als u iedere maand automatisch bijvoorbeeld € 5 overmaakt, dan merkt u dat niet zo erg in uw portemonnee, maar wij wel!  Vooral als veel mensen dat doen! Als alternatief zou u met uzelf kunnen afspreken alle statiegeldbonnetjes aan Voordewindhond te doneren, of elke zaterdag al uw zakken, jassen en tassen  (en vergeet uw auto niet) op kleingeld te controleren en de vondst aan Voordewindhond over te maken.

 

Alle donaties, grote, kleine of gemiddelde,  zijn welkom op onze bankrekening:

IBAN: NL41INGB0005178694 t.n.v. Voordewindhond, o.v.v. Donatie
BIC: INGBNL2A