Onze windhonden

Sinds kort ben ik verhuisd en woon nu hier bij het baasje en het vrouwtje. Omdat het baasje vaak “ooooo El” naar het vrouwtje roept, doe ik dat ook. Ik zeg, of denk in ieder geval, ook OL. Dat betekent trouwens ‘Onze Leidinggevende’. Ik ben er nog niet achter of het baasje dat ook weet.   

Enfin, baasje zit op het terras, OL is achter in de tuin bezig allerhande onkruid weg te halen en ik ga op verkenning. Er staat in die tuin een hele lange bak met plantjes, dus ik besluit,  ook omdat het nogal droog is en OL net nog gezegd had "de tuin moet nodig besproeid worden" om die bak te besproeien!!!

Klinkt er vanaf het terras een beschaafd applaus en het baasje roept verrukt " ooo El, kijk eens hoe je stekelnootjes besproeid worden ". Rare naam dacht ik nog, terwijl ik een poging deed mijn poot nóg hoger op te tillen om nóg beter te kunnen richten.  OL draaide zich direct om en riep op stekelige toon  "nee, stop ". Op dat moment begon mijn baasje een hele verhandeling over " je snapt toch zeker wel, dat mijn jochie niet kan stoppen als hij eenmaal begonnen is”. 

Het woord “jochie” klinkt mij  altijd als muziek in de oren, want baasje zegt altijd “het is jouw hond, maar hij is mijn jochie”. En ik ben liever een jochie dan een hond. OL vroeg nog steeds stekelig aan baasje "zeg heb je het al gehad met Guido over de huisregels hier?".  Het antwoord heb ik niet gehoord, maar ik vroeg me wel af wat dat nou weer voor dingen zijn. Huisregels? Maar een dag later wist ik dat!!  WAAROM?

Trouwens een dag later wist ik ook waarom die plantjes stekelnootjes heten.

© Whippetly yours

c2f2

Laatste nieuws!

Winkel

Geef

×

TOP