[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_empty_space height=”10″][vc_single_image image=”2505″ img_size=”1024 x 678″ onclick=”link_image” css_animation=”none”][vc_empty_space height=”10″][vc_single_image image=”2621″ img_size=”1024 x 678″ onclick=”link_image”][vc_empty_space height=”10″][vc_single_image image=”2620″ img_size=”1024 x 678″ onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text css_animation=”none”]

LUNA

 

Ze zeggen wel eens ‘wat je ver haalt is lekker’ en op een bepaalde manier slaat dat wel een beetje op  Luna. Zij komt namelijk uit Qatar – lekker ver weg. Aan de andere kant slaat het ook niet op Luna, want zij was de hond van een Nederlands gezin dat daar woont en dat haar als jong pupje heeft geadopteerd.

 

Luna is intussen ruim vijf jaar oud en is keurig opgevoed. In de situatie van het gezin zijn grote veranderingen en wat onzekerheden opgetreden en met pijn in het hart hebben ze besloten dat Luna beter af is bij een gezin waar meer tijd voor haar is.

 

Luna is een kruising met enig windhondenbloed, gezien haar herkomst waarschijnlijk saluki. Qua uiterlijk zie je dit niet zo, maar bij het loslopen zie je dit toch duidelijk in haar manier van rennen terug. Ook heeft ze iets van de zelfstandige en gereserveerde aard van de saluki mee gekregen: ze is niet gediend van een te directe benadering van zowel mensen als honden en heeft ook een vrij grote persoonlijke zone.

 

Bij ongevraagde doorbreking hiervan door honden laat ze dit dan ook duidelijk -zo nodig met een snauw- merken.

 

Naar mensen toe geeft ze haar grenzen met subtiele lichaamstaal aan. Als de mens dat niet oppikt wordt ze wat duidelijker in haar communicatie en laat ze een zacht grommetje horen.  Maar…..krijgt Luna de gelegenheid om zelf contact te zoeken -en  wordt dit niet opgedrongen- dan doet ze dit vrij snel en heel zachtjes en vriendelijk.

 

Naar haar eigen mensen is ze dan ook erg aanhankelijk. Luna heeft tijd nodig om te wennen aan nieuwe situaties en nieuwe mensen en heeft een broertje-dood aan teveel drukte om haar heen. Wordt ze toch in dergelijke situaties gebracht dan loopt de spanning (bijna niet zichtbaar) al vrij snel bij haar op en kan ze vrij heftig reageren door te blaffen/grommen en uit te vallen.

 

Eigenlijk is haar stress-emmertje gewoon vrij gauw vol en als je dit niet tijdig opmerkt dan loopt het dus ook vrij snel over, met het hiervoor genoemde gedrag tot gevolg.

 

Helaas blijkt dit vooral zo te zijn in situaties met kinderen en om die reden plaatsen we Luna dan ook niet bij mensen met kinderen of mensen die vaak kinderen (of kleinkinderen) over de vloer krijgen.

 

Gelukkig heeft Luna ook heel veel positieve eigenschappen die haar tot een erg fijne huisgenoot voor een passende nieuwe eigenaar zullen maken. De invloed van de niet-windhond blijkt in haar geval erg positief uit te werken: zij is, door de bank genomen, duidelijk een paar graden gehoorzamer dan haar raszuivere soortgenoten. En als we het dan toch over een bank hebben: Luna vindt het volkomen begrijpelijk dat een bank voor mensen bedoeld is en niet voor windhonden. Daar zijn toch maar weinig windhondeigenaren aan gewend! Ze is aanhankelijk en knuffelt (vanzelfsprekend op haar eigen initiatief) graag met haar mens(en). Ook is ze erg speels, vooral balletjes zijn geliefd. In huis is ze rustig en even alleen thuis blijven is geen enkel probleem. Buiten kan ze loslopen zonder dat ze er vandoor gaat en als ze een keer te ver weg loopt is een keer roepen voldoende.

 

Voor Luna zoeken wij dus een mens of mensen zonder (klein)kinderen, die een rustig leven zonder veel/drukke sociale activiteiten en verplichtingen leiden. Bij voorkeur is de nieuwe eigenaar net als Luna dol op het samen buiten tijd doorbrengen, het maakt daarbij niet uit of het dan gaat om een lange wandeling per dag, enkele korte wandelingen of buiten in een ruime tuin; als Luna maar dagelijks lekker buiten kan rondsnuffelen en samen met haar baas een balspelletje kan doen of op een andere manier “samen buiten spelen”. Het is wenselijk dat Luna’s nieuwe eigenaar enige hondenervaring heeft (ervaring met Oosterse windhonden is helemaal een pre) en subtiele veranderingen in haar lichaamstaal en communicatie opmerkt zodat hij/zij kan voorkomen dat de “stress-emmer” van Luna vol loopt.

 

Eigenlijk zoeken we gewoon een speld in een hooiberg: iemand met een beetje een “ laissez-fair” houding die echter wel weet wanneer het tijd is om Luna bij zich te roepen als er een voor haar moeilijke situatie dreigt. We snappen dat het klinkt alsof Luna een niet-makkelijke hond is, maar eigenlijk valt dat best wel mee.

 

Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen voor een kennismaking met Luna, we weten zeker dat deze parttime-Oosterse dame u hart kan stelen.

 

Bel ons 06 12281478 of stuur een mail naar bemiddeling@voordewindhond.eu

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”30″][vc_column_text css_animation=”none”]Wie voelt er iets voor om zijn of haar leven met Luna te delen? U? Meld u dan bij 06 12281478 of stuur een mail naar bemiddeling

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row]