Voordewindhond - Salukikruising - teef - Luna
Voordewindhond - Salukikruising - teef - Luna

LUNA

 

Ze zeggen wel eens ‘wat je ver haalt is lekker’ en op een bepaalde manier slaat dat wel een beetje op salukimix Luna. Luna komt namelijk uit Qatar – lekker ver weg. Aan de andere kant slaat het ook niet op Luna, want zij is de hond van een Nederlands gezin dat daar woont en dat haar als jong pupje heeft geadopteerd. Luna is intussen ruim vijf jaar oud en is keurig opgevoed. In de situatie van het gezin zijn grote veranderingen en wat onzekerheden opgetreden en met pijn in het hart hebben ze besloten dat Luna beter af is bij een gezin waar meer tijd voor haar is.

 

Luna is een kruising tussen een saluki en tja, wat zou het zijn? In ieder geval een ander ras dan een (oosterse) windhond. De invloed van de niet-windhond blijkt in het geval van Luna erg positief uit te werken; zij is  door de bank genomen, een paar graden gehoorzamer dan haar raszuivere soortgenoten. En als we het dan toch over een bank hebben: Luna vindt het volkomen begrijpelijk dat een bank voor mensen bedoeld is en niet voor windhonden. Daar zijn toch maar weinig windhondeigenaren aan gewend!

 

Ze gaat in Qatar geregeld met een uitlaatservice mee en loopt dan met een grotere groep honden prima los. Ook met kinderen heeft Luna ervaring opgeldaan, waarbij vooral iets oudere kinderen zich in haar belangstelling mogen verheugen.

 

Luna is geënt, gechipt, gecastreerd en heeft zelfs een Europees hondenpaspoort. Zij komt, met haar mensen, in juli naar Nederland.s

Wie voelt er iets voor om zijn of haar leven met Luna te delen? U? Meld u dan bij 06 12281478 of stuur een mail naar bemiddeling