Nieuws

06-10-2018

 

kop

 

Tekst

 

06-10-2018

 

We beginnen met wat serieus treurig nieuws.

 

Wandelingen in Kootwijk

De boswachter die het Zand van Kootwijk onder zijn hoede heeft, heeft ons laten weten dat we daar onze honden niet meer los mogen laten lopen. Hij wil het gedoogbeleid dat zijn voorganger, of misschien wel voorgangers, voerde(n), niet voortzetten. Zijn zorg geldt vooral de verstoring van broedende vogels.

 

Dat is, na vijftien jaar geweldige losloopwandelingen, natuurlijk een enorme dreun.

 

Het fijne van het terrein in Kootwijk was niet alleen de uitgestrektheid, waardoor honden en mensen een echte flinke wandeling konden maken, maar ook het overzicht dat we over het terrein hadden. Het stelde ons in staat vroegtijdig onze richting aan te passen om ontmoetingen met andere honden, met een passerend wild, ruiters, joggers, mountainbikers, motorrijders of zelfs kinderpartijtjes zoveel mogelijk te voorkomen.

 

Het bestuur heeft de afgelopen weken alle, letterlijk alle, officiële losloopgebieden in Nederland bekeken.  Een aantal gebieden hebben zij zelfs bezocht, maar helaas hebben zij moeten concluderen dat zij geen mogelijkheden zien elders in het land een soortgelijke wandeling te organiseren.

 

Bossen zijn veel te onoverzichtelijk. Omheinde gebieden zijn vaak veel te klein en niet geschikt voor een echte wandeling van een uur of twee. Veel losloopgebieden liggen voor onze snelle viervoeters domweg te dicht bij een weg of spoorbaan. En veel losloopgebieden worden door heel veel honden en hun eigenaren bezocht, waardoor maar al te snel conflicten zullen ontstaan.

 

Kortom, het ziet ernaar uit dat wij  noodgedwongen het tijdperk van heerlijke Kootwijkse wandelingen met het aansluitende verpozen bij De Brinkhof moeten afsluiten.

 

In ieder geval worden de losloopwandelingen tot nader order opgeschort.

 

Uiteraard zal het bestuur nog een uiterste poging ondernemen om in gesprek te komen met de boswachter en met hem te bekijken of er niet toch nog een mogelijkheid bestaat, wellicht in wat aangepaste vorm, om onze honden hun broodnodige vrijloop te bieden in het enige veilige, stille en weidse terrein dat Nederland rijk is.

 

We zullen u op de hoogte houden. Mocht iemand intussen toch een idee hebben voor een alternatieve wandelgelegenheid dan houden wij ons natuurlijk enorm aanbevolen.

 

Het hondenfront

Het is bijzonder rustig op het hondenfront. We zoeken nog een huis voor twee afghanen, een van 8 en een van 7.

 

Luna, de salukimix uit Dakar was bemiddeld maar zij bleek slecht met kleine kinderen te kunnen omgaan en daarom kwam ze weer terug. Intussen heeft ze zich heel goed ingeleefd op haar opvangplek. Ze is ook behoorlijk wat gewicht kwijtgeraakt, waardoor ze steeds meer van een windhond krijgt. Een neveneffect van haar gewichtsverlies is dat ze ook heel veel rent. Luna heeft duidelijk behoefte aan veel beweging. En onderschat haar snelheid niet!!  Het lijkt ons dat Luna ‘gewoon’ veel tijd nodig heeft om aan een nieuwe situatie en nieuwe mensen te wennen. Als je eenmaal haar vertrouwen hebt, dan heb je een fijne hond aan haar. Bedenk wel dat je vertrouwen niet kunt afdwingen. Het devies is dan ook ‘geduld, geduld, geduld’.

 

We namen in de zomer nog twee Barsois in opvang van een hondeneigenaar die plotseling in het ziekenhuis beland was. Dat doen we uiteraard bijna nooit, want, om het maar even duidelijk te formuleren, Voordewindhond is geen alternatief voor een pension. Maar de omstandigheden waren wel zodanig dat we een uitzondering gemaakt hebben. Tijdens de herstelperiode van de eigenaar bleek dat twee honden misschien toch wat veel van het goede was en voor een van de twee honden hebben we  intussen een nieuwe plek gevonden. De andere is weer terug naar huis. Gelukkig gaat dat heel goed! Het windmeeverhaal van de eerste barsoi heeft u nog tegoed.

 

Algemene Ledenvergadering 2018

De Algemene Ledenvergadering vindt plaats op zondag  28 oktober op het Hondencentrum Achterhoek in Westendorp. Een aantal van u kan zich vast nog wel de hooperactiviteit op het Hondencentrum vorig jaar herinneren, om over de hels moeilijke windhondquiz die de voorzitter uitgebroed had maar niet te spreken. Deze keer gaan we onder leiding van Sandra behendigheid doen. Een aantal jaar geleden hebben we dat ook een keer in Meppel gedaan, en mensen die daarbij waren weten nog hoe goed sommige van onze toch niet als fantastisch gehoorzaam bekend staande honden door de tunnel doken, over de brug balanceerden en zich tussen de slalompaaltjes heen wrongen.

 

Het wordt deze keer ook vast heel leuk! Aanmelden graag bij activiteiten@voordewindhond.eu

De agenda wordt u toegestuurd, net als een routebeschrijving.

25-07-2018

 

Windmee en tegen

We hebben natuurlijk niet stilgezeten:  Rosco,  Alina, Cato, Tyra, Peter en Amy zijn allemaal succesvol  verhuisd. Hun verhalen staan bij Windmee.

Nog in de bemiddeling zijn Luna, die deze week naar Nederland komt, en een Afghaan op leeftijd.

We verwachten ook nog een vriendelijke Barsoireu

 

Wandelingen

In verband met de aanhoudende warmte  organiseren we voorlopig geen wandeling in Kootwijk.

 

ALV

De algemene ledenvergadering moest voor de tweede keer worden verplaatst en wordt nu gecombineerd met een leuke windhondendag, vermoedelijk in september. Misschien is het dan ook niet meer zo bizar warm.

 

Winkel

We hebben intussen ook Australische renkorven voor onze grootste windhondvrienden, de Ierse Wolfshond en de Deerhound. De schrijver van dit nieuws heeft zelf een Deerhound, die nog wel eens een gedachtekronkel krijgt bij een ontmoeting met een klein, gillend hondje, en die ter bescherming van het kleine gillende hondje een muilkorf draagt. Tot nu toe had hij de grootste maat van de gewone korven maar dat stond hem maar matig aan. De zaterdagse wandelaars weten welke acties hij in de loop der jaren al heeft bedacht om -soms succesvol- van die korf af te komen. Nu heeft hij een nieuwe, grote korf en is het plotseling ook helemaal niet meer erg!

De grootste korven zijn er in twee maten. De kosten zijn ietsje meer dan die van de kleinere maten nl € 30,00. De korven worden spoedig in de winkelpagina toegevoegd met foto en afmetingen.

Overigens zijn alle andere gewone maten, inclusief die voor whippets, ook weer op voorraad.

Verder zijn er nog wat eenvoudige, hup-in-de-wasmachine-snoods verkrijgbaar in de winkel.

 

Windkracht

De leden van Voordewindhond hebben allemaal voor de zomer Windkracht 20 ontvangen. Wie geen lid is maar wel graag de Windkracht wil lezen, kan een mail aan bestuur@voordewindhond.eu  sturen en dan wordt de Windkracht als pdf-bestand toegezonden.

 

Nog een keer AVG

Als u ons nog niet heeft laten weten dat wij contact met u mogen opnemen, doe dat dan alsnog. Een eenvoudige mail met ‘ja, ……’ is voldoende.  E-mailadres: webmaster@voordewindhond.eu

31-05-2018

 

De nieuwe privacywetgeving

 

Beste leden,
De afgelopen week bent u waarschijnlijk overspoeld door mails over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ook wij ontkomen er niet aan u een mail hierover te sturen. We moeten namelijk kunnen aantonen dat u ons toestemming heeft gegeven uw persoonsgegevens te bewaren en gebruiken.

 

Omdat u lid bent van Voordewindhond slaan we uw persoonsgegevens op in onze ledenlijst. We gebruiken die gegevens om af en toe contact met u op te nemen. Bijvoorbeeld om u de digitale nieuwsbrief toe sturen, u uit te nodigen voor de Algemene Ledenvergadering, of een dagje renbaanplezier, of u de factuur voor de jaarlijkse contributie te sturen.

 

Middels een email bericht hebben wij u formeel om toestemming gevraagd uw persoonsgegevens op te slaan in de ledenlijst en deze te gebruiken om digitaal of anderszins met u in contact te treden.

 

Ons verzoek is om deze email te beantwoorden waarin u uw keuze kenbaar kan maken. Voor de volledigheid kunt u op de pagina avg onze privacyverklaring nalezen.

31-03-2018

 

Een grote witte rookpluim!

 

Na letterlijk maanden zwoegen is het dan zover: onze nieuwe site is online. Dat wil zeggen: het begin is er.

 

De honden die een nieuw huis nodig hebben staan er allemaal op. Het gaat daarbij om de inmiddels bekende Rosco, Amy en een anonieme Afghaan. En er zijn ook twee nieuwkomers: de whippet Vincent en de grippet Peter. De laatste honden die we bemiddeld hebben en waarvan we weten dat de bemiddeling definitief is staan er ook op. U kunt de verhalen van Storm, Margot, Dash, Rosie, Majoor Kees, Willow en Teun bij Wind Mee lezen.

 

Wat er nog niet op staat zijn alle Wind Mee verhalen vanaf het begin van Voordewindhond en de wandelverslagen van de afgelopen jaren staan ook nog niet online. Dat is met elkaar namelijk een ferme hoeveelheid gegevens en we hebben ervoor gekozen om eerst een slanke versie van de site online te zetten en daarna het archief bij stukjes en beetjes ook te plaatsen . Dus: geen zorgen, alles verschijnt weer, maar het gaat wellicht nog wel even duren.

 

Er is ook een nieuw onderdeel: de leestafel. Hier vindt u interessante teksten over gezondheid en een heuse column. Ook een fotogalerij is een nieuw verschijnsel. In de loop de jaren hebben we een enorm fotoarchief opgebouwd en het leek ons leuk de beste foto’s met u te delen.

 

Een belangrijke verandering is wellicht niet heel interessant voor de Nederlandstalige bezoekers, maar we hebben vooral in het kader van de werkdruk, besloten geen Duitstalige versie meer aan te bieden. De contacten met de Duitse zusterclubs zijn uitstekend en over en weer worden geïnteresseerden naar de relevante vereniging doorverwezen. De paar handenvol Duitse leden hebben intussen een mail over dit onderwerp ontvangen.

 

Laten we niet vergeten te vermelden dat Jørgen Postma, penningmeester van Voordewindhond tussen 2010 en 2017, de site heeft ontworpen. Wat ons betreft is de site echt prachtig geworden! Heel veel dank, Jørgen. Je bent fantastisch!

 

We hopen dat we met elkaar erin geslaagd zijn een nieuwe site met een frisse uitstraling te creëren, die u toch ergens heel vertrouwd en bekend voorkomt. Laat ons vooral weten wat u ervan vindt! Stuur een bericht aan bestuur@voordewindhond.eu

Help ons helpen

1 doel:

EEN GOED HUIS

14

RASSEN

2018

AL 8 JAAR ACTIEF

+66

HONDEN GEPLAATST