Nieuws

Stokoude Afghanen

Soms gebeuren er dingen in een mensenleven die je niet had kunnen voorzien, en waarvan, als je er al bij stilt staat, vurig hoopt dat ze jou niet zullen overkomen. Maar helaas hebben we dat niet voor het kiezen. De eigenaren van twee stokoude Afghanenzusjes overkwam zo iets heel vreselijks: opname in een verpleeghuis.

Dat is dan ook de reden dat twee stokoude Afghanendames op zoek zijn naar een plek waar ze de laatste etappe van hun leven kunnen afleggen. De dames stevenen op hun 14e verjaardag af. Seven mist één oog, maar is toch de fittere van de twee.

Intussen zijn de dames bij de trimmer geweest, die overigens gezien de treurnis van de achtergrond ons een korting verleende. Veel dank, Jessica!! De dames zien er in ieder geval weer een stuk verzorgder uit. De uitgedane jas liet natuurlijk wel de staat van hun melklijsten zien en daar worden we niet echt vrolijk van. We zijn, samen met de dierenarts, tot de conclusie gekomen dat opereren geen optie is.

Even voor de duidelijk, ze hebben geen pijn of last van de tumoren.

Er is ook nog goed nieuws: hun hartjes zijn prima.

Verder zijn ze voor hun leeftijd bijzonder alert en geïnteresseerd in hun omgeving. Terwijl Seven in bad stond bij de trimmer, haalde Roshi geheel op eigen initiatief en, zoals Afghanen dat tot kunst verheven hebben, zonder dat Jessica het merkte, een dentastick uit een zakje dat ergens op een tafel lag. Pas toen Jessica kauwgeluiden hoorde, bleek wat er aan de hand was.

Maar het blijft natuurlijk een feit dat het leven eindig is en dat deze dames erg oud zijn. En dus nogal wat tumoren hebben. En hoe hard het misschien ook klinkt, we zoeken mensen die deze oudjes naar hun levenseinde willen begeleiden.

Nu is al eerder voorgekomen, vooral bij Afghanen, dat zelfs als alle tekenen erop wijzen dat het einde nabij is, de hond in kwestie het nog relatief heel lang volhoudt.

We weten zeker dat er lezers zijn die denken ‘ach jee, komen jullie maar bij ons!’. We zouden het fijn vinden als de dames bij elkaar konden blijven, maar we begrijpen ook dat er mensen zijn die één oude hond erbij kunnen nemen, maar niet twee.

We laten ons graag verrassen!