Windhondenvereniging Voordewindhond - adoptie Wind Tegen - Kruising - Rosco

ROSCO

Rosco is een gestroomde grippet-reu die nog twee jaar moet worden. Hij raakte zijn huis kwijt omdat hij domweg te sterk was geworden voor zijn vrouwtje. Overigens was hij als whippet aan haar verkocht, maar dat bleek toch een vreemde omschrijving te zijn: hij groeide maar door! En met zijn grootte nam ook zijn kracht toe. En dan is natuurlijk een ander huis zoeken voor alle partijen de beste oplossing.

 

Rosco kon in eerst instantie niet goed alleen blijven. Lekker gezellig met z’n allen thuis was een beetje zijn devies. En als zijn vrouw dan toch de euvele moed had om weg te gaan, dan zette hij het op een gillen. Of hij maakte alles wat ook maar enigszins kapot kon kapot.

 

We namen hem in opvang, en alras bleek dat hij eigenlijk best redelijk in staat was alleen te blijven. Als u zich afvraagt hoe dat nou kan tja, honden leren plaatsgebonden en kennelijk betekende de nieuwe plek met een nieuwe mens en nieuwe roedelgenoten niet perse dat alleen blijven niet tot het einde van de wereld leidt.

 

We zoeken voor Rosco mensen die veel met hem gaan ondernemen, wandelen, fietsen, frisbeeën, knuffelen, noem maar op. Hij is meer op mensen gericht dan op andere honden, maar woont tot eigen tevredenheid wel samen met een drietal whippets. Rosco kan sowieso goed opschieten met de meeste andere honden en heeft intussen bewezen dat hij katten en paarden en zelfs cavia’s prima met rust kan laten. Hij vindt kinderen, grote en kleine, helemaal fantastisch! Hij vindt flyball en behendigheid enorm leuk.  In zijn nieuwe huis mag best nog een windhond (of twee of zelfs drie) leven. Als u denkt, Rosco klinkt als een hond voor mij: neem contact op met bemiddeling@voordewindhond.eu