Onze windhonden

PDFPrinten

Lilly

Lilly kwam als klein en wat bedeesd hondje bij ons. Ze had weliswaar geen vreselijke dingen meegemaakt, maar ook niet veel leuks.

Omdat ze snel weg moest bij haar toenmalige eigenaar, hebben we haar eerst tijdelijk ondergebracht. We mompelden nog iets over 'misschien niet zindelijk', maar de opvangmoeder luisterde al niet meer. Wat een schatje, riep ze maar steeds. En zo begon voor Lilly een nieuw leven, met een paar hondenvriendinnen. Bij de een sliep ze in haar vacht, van de andere leerde ze spelen. En met de zindelijkheid was het ook heel snel voor elkaar; binnen paar dagen had ze begrepen dat binnen plassen niet de bedoeling was.

En toen kwam er een uitgebreide mail van iemand die o.a. schreef ik heb een hele tijd geleden van een mevrouw uw naam en telefoonnummer gehad en ik zou graag een whippet of een greyhound hebben. Wij gingen bellen met de schrijver van de mail en soms gebeuren er echt heel vreemde dingen, want na korte bleek dat de mevrouw die ons aanbevolen had, de opvangmoeder te zijn. Nou, als dat geen voorteken was!

Lilly woont al sinds een paar weken bij haar nieuwe mensen en deelt die met een galgoreu, die in eerste instantie niet al te veel van dat jonge ding moest hebben, maar die inmiddels aardig ontdooid is. Lizzy, want zo wordt ze genoemd, veel geluk en een lang, lang leven!

×

TOP