Onze windhonden

Lima
Lima2
PDFPrinten

Lima

De eigenaren van Lima gingen uit elkaar en voor Lima was geen oplossing. Dat wil zeggen, een van de eigenaren leerde op Facebook een whippeteigenaar kennen die een whippet van Voordewindhond heeft.

Die raadde hem aan contact met ons op te nemen. We namen Lima in opvang, maar al na een weekje meldde zich, via een mevrouw die ook een hond van Voordewindhond heeft, een aardige mevrouw met veel whippetervaring en bovendieLima stond niet op de site. Haar eigenaren gingen uit elkaar en von met veel tijd. Dat was een belangrijke wens van Lima, want alleen blijven is niet zo haar ding.

Op de dag dat een hoop honden van Voordewindhonders zich in Leek op de renbaan met een flapperend stuk plastic amuseerden, kwam ook de misschien-nieuwe eigenaresse van Lima langs. We hadden intussen ook nog foto's van Lima gestuurd en toen we mens en hond aan elkaar voorstelden riep de eerste uit "oh, ze is nog mooier dan op de foto's". We gingen een rondje wandelen en, het moet gezegd, Lima gedroeg zich voorbeeldig; of ze altijd al samen aan de wandel gingen. Voordat de lange reis terug naar het Zuiden ondernomen werd , mocht Lima nog haar rondje achter het haas aan rennen. En dat deed ze met overgave, zoals u op de foto ziet. Na uitlopen, water drinken, en uitpuffen, ging de reis daarna naar huis. Veel geluk, Lima!

Helaas bleek al na korte tijd dat de nieuwe eigenaresse toch niet  de behoorlijk bewegingsbehoefte kon voldoen. Dat probeerde ze uiteraard wel, maast moest dat dan bekopen met behoorlijke gewrichtspijn. Dat is natuurlijk ook geen toestand, en dus gingen we spoorslags op zoek naar nieuwe eigenaren voor Lima. Dat lukte goed en snel. Lima verhuisde naar Duitsland en deelt haar leven daar met een andere, gezellige whippet. Aan beweging, spanning en sensatie geen gebrek! 

×

TOP