Onze windhonden

PDFPrinten

Isabella

Isabella moest lang op haar mensen wachten. Niet dat er geen gegadigden waren, hoor. Integendeel.

Haar kopje sprak veel mensen aan. Maar helaas is Isabella niet de meest makkelijke whippet. We weten van haar achtergrond niet veel, maar op het Dierencentrum bleek steeds weer dat ze uitgesproken lastig met andere honden was. Ze wierp één blik op ze, en als het haar niet aanstond wat ze zag, nou, dan liet ze dat onmiddellijk en overduidelijk merken. Plaatsing bij een andere hond was dan ook niet echt een optie en eventuele nieuwe mensen zouden zich sowieso erop moeten voorbereiden dat ze altijd op moeten letten of Isabella van plan is zich op een andere hond te storten.

Er kwamen ook wel eens mensen kennismaken, maar dat liep dan zeker uit Isabella's zicht, niet helemaal lekker. Maar toen: er meldde zich een gezin dat een poos terug hun foxterriër hadden moeten laten inslapen. Oh, denkt u, zijn die dan wel bij de goede vereniging beland? Ja, toch wel. Ze hadden zich goed ingelezen en waren tot de conclusie gekomen dat een whippet toch heel goed bij hen zou passen. Nou, dat bleek waar te zijn. Isabella wierp haar keurende blik op haar nieuwe gezinsleden en was direct dolenthousiast. Joepie, met deze ga ik mee, waar staat jullie auto?

Isabella, die kortweg Isa genoemd wordt, doet het prima. Ze is niet altijd even vriendelijk tegen andere honden, maar de familie was van hun foxterriër ook het een en ander op dit vlak gewend, dus daar kunnen ze mee uit de voeten. De dochter van het gezin doet van alles met Isa, van fietsen tot behendigheid in de tuin en we zijn ervan overtuigd dat Isa's lange wachten zeker ergens goed voor is geweest: mensen die van haar houden zoals ze is. Familie Frowijn: nog veel plezier met Isa!

×

TOP