Onze windhonden

PDFPrinten

James

James verbleef eigenlijk verbazingwekkend lang op zijn opvangplek. Eigenlijk waren we ervan uitgegaan dat zich binnen de kortste keren een boel gegadigden voor deze bijzonder fraai uitgevallen jongeman zouden melden.

 Maar dat viel een beetje tegen. Uiteindelijk dachten we de juiste mensen gevonden te hebben en in eerste instantie ging alles van een leien dakje. Totdat er als een donderslag bij heldere hemel een mail kwam dat de hond terug kwam in verband met familieproblemen. Sterker nog, hij moest eigenlijk direct worden opgehaald. Dat viel nog niet mee, want James zat nogal ver weg. Maar gelukkig hadden we nog een daadkrachtig lid in de buurt wonen die desgevraagd onmiddellijk in de auto sprong en James ophaalde. Anja had wel een vriend meegenomen, want tja, een hond ophalen is niet iets wat je alle dagen doet en wie alleen met een wildvreemde hond over de autobaan is ook niet een heel strak plan. Enfin, de meegekomen vriend wierp een blik op James, en nog een, en nog een.

Anderhalve week later of daaromtrent  was er een wandeling in Kootwijk en we hadden afgesproken dat Anja niet alleen haar gigantische Gordon meebracht maar ook James, zodat die terug naar de opvangplek kon, in afwachting van nieuwe mensen. Maar zij waren niet alleen: ook Hans-Jörg was meegekomen. Want al die blikken die hij op James had geworpen, tja, die hadden toch wel effect gehad…… Hij vond het echt erg dat James terug naar de opvang moest. Heel erg! Nou ja, zeiden wij, als je dat leuk vindt, mag je best op hem passen, hoor! Dan proberen we gewoon nieuwe mensen te zoeken en dan bemiddelen hem vanuit jouw huis. Hij moest er even over nadenken, maar u begrijpt natuurlijk wel dat James gewoon weer mee terug ging.

Hij verscheen weer op de site, en weer duurde het echt lang voor zich weer eens iemand voor hem interesseerde. Om diverse redenen sprong een eventuele bemiddeling iedere keer weer af. En intussen werkte James, die beter(?) naar Rico luistert,  gestaag aan een plek in het hart van Hans-Jörg. En niet zonder resultaat: Rico blijft!

Rico, veel plezier en we hopen je nog vaak, samen met Gordon, in Kootwijk te zien!

×

TOP