Onze windhonden

PDFPrinten

Gina

Soms verwacht je dat het erg lang gaat duren voor je voor een hond in bemiddeling een geschikte nieuwe eigenaar gaat vinden. Dat was het geval met Gina.

En niet alleen vanwege onze ervaring dat mensen voor een galgo niet zo snel bij ons op de website kijken, maar ook vanwege haar leeftijd (een hond van 9 jaar is voor de meeste mensen toch echt te oud). Daarnaast begon Gina ook wat gezondheidskwaaltjes te krijgen en dat maakte haar nou niet veel makkelijker plaatsbaar. Gelukkig kon Gina tot we een geschikt nieuw thuis voor haar hadden gevonden wel bij haar oud-eigenaar blijven en dat is voor een hond toch wel erg fijn.

Maar bij sommige honden helpt het lot een handje en dat was ook bij onze Gina het geval. We werden opgebeld door een aardig stel op zoek naar een tweede windhond, o.m. als maatje voor hun eigen galgo op leeftijd. Er was voldoende ruimte en tijd en de hond in kwestie mocht best op leeftijd zijn. Ook een gezondheidskwaaltje was niet bezwaarlijk, een van beide werkte immers als dierenartsassistente dus ook qua medische verzorging was er voldoende kennis en ervaring. Het stel in kwestie had bewust met Voordewindhond contact opgenomen omdat ze graag een hond uit de Nederlandse dierenbescherming wilden helpen. Qua ras hadden ze geen voorkeur: ze wilden gewoon graag een hond helpen en een fijne toekomst geven.

Nou daar ging bij de bewuste hondenbemiddelaar direct een belletje rinkelen en de gegadigden werd gevraagd om op onze website Gina eens op te zoeken, haar stukje door te lezen en samen te overleggen of zij wellicht in aanmerking kwam. En dat kwam ze: binnen enkele dagen  volgden er nog een aantal telefoontjes tussen uw hondenbemidelaars en de gegadigden en natuurlijk de oud-eigenaar van Gina. Alle partijen waren het al snel eens: Gina had nog vele prachtige jaren voor de boeg en kon deze niet beter slijten dan bij mensen die naast veel liefde en tijd ook konden omgaan met de gezondheidsklachten en bijbehorende medicatie.

Er werd een afspraak gemaakt tot kennismaking en tijdens een wandeling door de bossen van Austerlitz konden alle betrokken partijen uitgebreid kennis met elkaar maken. Deze kennismaking verliep dan ook prima en Gina ging vol vertrouwen met haar nieuwe mensen en rasgenote Daantje mee naar huis.

Al gauw ontvingen we de eerste uitgebreide e-mail met foto’s, waaruit bleek dat we  voor Gina echt een perfect nieuw plekje hadden gevonden. Vanzelfsprekend ook tot groot genoegen van de oud-eigenaar van Gina, want na zoveel jaren afstand meten doen van je hond dat is toch echt niet niets. Binnen 2 weken was het de nieuwe eigenaren van Gina al klip-en-klaar: Gina blijft!

Daar zijn we natuurlijk heel gelukkig mee en aan de foto te zien is Gina dat ook! Dank jullie wel Marije en Amaryl dat jullie deze dame een kans hebben gegeven en we wensen jullie met z’n vieren nog vele, fijne jaren samen toe -allemaal op de nieuw-aangeschafte bank!

Nawoord: in oktober 2017 schreven de mensen van Gina dat ze de grote liefde van hun leven hadden moeten laten gaan. Gina is 12 jaar oud geworden. 

×

TOP