Onze windhonden

PDFPrinten

Houwy

Houwy is een klein blauw Italiaantje dat voor herplaatsing werd aangemeld, maar nog  voordat iemand van ons tijd had een tekst tvoor de website e schrijven, was de oplossing al daar.

Regelmatige bezoekers van de site weten dat er windhondrassen zijn die niet of nauwelijks via Voordewindhond een nieuw huis zoeken. De Italiaanse windhond is zo’n ras. Maar er bellen natuurlijk wel geregeld mensen op die graag via ons een Italiaantje zouden willen hebben. Dan zeggen we meestal , waarheidsgetrouw, dat wij in de vier jaar van ons bestaand slechts twee Italiaantjes hebben herplaatst en dat er weinig kans op is dat  in de nabije toekomst een Italiaan opduikt.  En precies zo’n telefoontje had een van beide bemiddelaars met iemand gevoerd ,  kort voordat de eigenaresse van Houwy belde met het herplaatsingsverzoek. Omdat de geïnteresseerde iemand is die al eerder honden van ons had, verliep het hele herplaatsingsproces met de snelheid van het licht: een telefoontje met de heugelijke mededeling da  Houwy een nieuw huis zocht, een telefoontje naar de oude eigenaresse, een afspraak voor een kennismaking, het kennismakingsbezoek en klaar was iedereen.

Alhoewel, ook weer niet helemaal, want onze Houwy had in het begin behoorlijke inburgeringsproblemen. Met zijn vierpotige roedelgenoten liep alles van een leien dakje, maar hij had echt grote moeite zich aan zijn nieuwe mensen te hechten. Zo liet hij zich bijvoorbeeld niet of nauwelijks aanraken en reageerde hij op het hysterische af als hij aangelijnd naar buiten (of naar binnen) moest.

Maar zijn mensen lieten zich niet werkelijk van de wijs brengen en hielden na wat adviezen van ons  gewoon vol.  En ziedaar: het gaat steeds beter! Zoveel beter, dat Houwy mag blijven!

Nou, Houwy, goed je best blijven doen. We hebben echt heel aardige mensen voor je uitgezocht! We hopen je toch over niet al te lange tijd eens in Kootwijk te bewonderen…….

×

TOP