Onze windhonden

PDFPrinten

Jalla

Jalla kwam samen met Droopy bij Voordewindhond omdat hun eigenaresse naar letterlijk de andere kant van de wereld verhuisde naar een land waar het voor honden nou niet direct fijn toeven is.

De honden waren koud in Friesland aangekomen, of we werden gebeld door een mevrouw wier whippet net was overleden. Ze was weliswaar niet helemaal hondloos, maar zonder whippet ging het toch echt niet.

Tijdens het gesprek bleek wel dat dit misschien wel eens een heel goed plekje voor een van onze twee kersverse whippets zou kunnen zijn. We stuurden dus een fotootje van de heren en vrijwel meteen ging weer de telefoon. Ja, die ene, dat was het helemaal. Maar, en de toon veranderde van enthousiast naar bezorgd, we hebben wel een korte vakantie in Turkije afgesproken. Nou, zeiden wij, dat is toch leuk! Ja, maar, twijfelde ze, als de hond dan al weg is als we terugkomen? Nou ja, zo werken wij natuurlijk niet. Wij zijn nu met u in gesprek en dat handelen we eerst af voordat we eventueel met een ander in zee gaan. Dus u gaat eerst heerlijk op vakantie, en daarna komt u naar Friesland om te kijken of het hondje in het echt net zo leuk is als op de foto.

En zo geschiedde. Koud was het vliegtuig geland, of de reis naar het hoge noorden werd ondernomen. De rest laat zich raden. Jalla ging mee naar huis. De berichten zijn meer dan goed. Hij heeft zich werkelijk prima ingeleefd en zijn mensen zouden zich hun leven zonder Jalla niet meer voor kunnen stellen.

Jalla, het ga je goed!

×

TOP