Onze windhonden

PDFPrinten

Jamie

Whippet Jamie belandde via de rasvereniging bij Voordewindhond met nogal tegenstrijdige informatie over zijn karakter.

We hebben hem in de opvang genomen en konden na enige weken meedraaien in het windhondervaren opvanggezin eigenlijk geen andere conclusie trekken dan dat hij een prima hond is die een moeilijke tijd achter de rug had, waardoor hij wat gespannen en gestrest was geraakt met alle reacties van dien.

Toen zich dan ook een aardig stel met 2 teckels en huiskatten aandiende zagen wij geen obstakels voor een kennismaking. Na  de nodige informatie-uitwisseling en van onze kant het verhaal waarmee Jamie bij ons was gekomen werd er een kennismakingsafspraak gemaakt.  Er werd gewandeld in een bos en wij zullen ons deze wandeling nog lang heugen.  Na een voorspoedig begin werd het onheilspellend zwart en voordat we tegen elkaar gezegd hadden dat het wel zou gaan regenen, opende de hemel zich. Doorweekt waren we, nat tot op de laatste draad. De adoptanten die eigenlijk door moesten naar een feest, gingen eerst maar weer naar huis om droge kleren aan te trekken.

Er werd nog een paar dagen nagedacht over Jamie maar omdat de klik er zo overduidelijk was,  verhuisde Jamie op proef naar wat hopelijk zijn definitieve thuis zou zijn.

Jamie was aanvankelijk wat voorzichtig maar beide nieuwe mensen gaven hem de tijd en ruimte en ook de al aanwezige huisdieren stelden zich netjes op t.o.v. deze nieuweling. Dankzij deze aanpak kreeg Jamie al snel wat meer vertrouwen en ontspande. Helaas speelde ook een (oude?) pootblessure weer op en dat betekende dat zijn nieuwe mensen moesten schipperen tussen  fysieke rust en een uitlaatklep voor hun nieuwe huisgenoot. Jamie begon dan ook wat meer interesse te krijgen voor beide katten des huizes wanneer deze buitenshuis liepen dus er was best wat kennis en vaardigheid nodig om Jamie op de juiste wijze te sturen. Gelukkig bleken de nieuwe baasjes van Jamie hier prima toe in staat en Jamie knapte fysiek op, leerde de katten met rust te laten en vond in hersenwerk en voorzichtige, rustige balspelletjes een nieuwe hobby.

Kortom het ging goed met Jamie in z’n nieuwe thuis. Overigens was er voor zijn nieuwe mensen al heel snel zo veel duidelijk: Jamie blijft! Jamie blijkt nog steeds een volstrekt normale whippet te zijn, zonder rare karaktertrekken:. Zo blijkt maar weer dat je altijd met een open, eerlijke en neutrale blik naar een herplaatser moet kijken. Veel gedrag is immer situatie-gebonden. En als die situatie verandert, verandert het gedrag vaak ook.

Vele filmpjes en foto’s bewezen en bewijzen ons nog steeds dat Jamie een waarlijk droomleven heeft, met een liefhebbende familie.

Inge en Karin, we zijn blij dat we Jamie aan jullie hebben toevertrouwd.

×

TOP