Onze windhonden

PDFPrinten

Kinah

Kinah was een van de Afghanenkleuters die eind april met z’n zevenen bij Voordewindhond belandde. Bij gebrek aan voldoende opvanggezinnen werd ze aanvankelijk samen met haar zus Tanaz opgevangen in een van onze afghanenervaren opvangfamilies.

Kinah was vanaf het begin al een nieuwsgierig hondje en ze overwon dan ook al vrij vlot haar schuchterheid. Ze bleek dol te zijn op menselijke aandacht, vooral op knuffels, veel knuffels. Ook bleek ze enorm praatgraag te zijn en gebruikte piepjes, joeltjes en grommetjes op haar stemming te verraden.

Toen zich na enkele weken dan ook een extra opvanggezin bij ons meldde was de keuze om Kinah hierheen te laten verhuizen snel gemaakt. Zij zou immers veel beter en sneller dan haar zus kunnen wennen bij een nieuwe familie. Deze gedachte bleek juist: al na een dagje wennen gedroeg ze zich bij haar nieuwe opvangfamilie net zo vrolijk, vrij en aanhankelijk. Natuurlijk heeft de ruime ervaring van dit nieuwe opvanggezin met zowel windhonden als opvanghonden hier in een grote rol gespeeld. Kinah’s opvangmoeder nam haar taak als opvoeder en hersocialiseerder erg serieus, ze werd door alle leden van het opvanggezin overladen met liefde, aandacht en zorg en  zo groeide en ontwikkelde Kinah dan ook prachtig: tot een vrije, vrolijke en aanhankelijke Afghanenjongedame.

Toen zich dan ook bij ons een niet-afghanen (sterker nog niet-windhond) ervaren familie meldde die toch graag een van de afghanenkleuters een thuis zou willen bieden, leek Kinah al gauw een mogelijke kandidaat. Na veel telefonisch contact, waarbij de familie zoveel mogelijk informatie kreeg over het leven met een afghaan en het leven met een hond-met-achterstand, werd er uiteindelijk een afspraak gemaakt om met elkaar kennis te maken.

Deze kennismaking vond plaats in een bosrijk hondenlosloopgebied en de weergoden waren ons gunstig gezind. De Cocker spanielreu van de familie was ook mee, net als nog enkele windhonden van de aanwezige hondenbemiddelaar en vanzelfsprekend Kinah zelf met haar opvangmoeder. En wat er vervolgens gebeurde toont maar weer aan dat toeval niet bestaat; want genoemde spanielreu en Kinah zagen elkaar, snuffelden even en begonnen vervolgens uitbundig samen te spelen en te rennen, kortom: liefde op het eerste gezicht. Maar ook tussen de mensen zelf en Kinah leek er direct al een klik te zijn en nadat er wederom weer veel informatie werd uitgewisseld, stapte Kinah een kleine 2 uur later vol vertrouwen de auto in bij haar nieuwe mensen.

De eerste, goede berichten lieten niet lang op zich wachten en Kinah had eigenlijk nauwelijks last van inburgeringsproblemen in haar nieuwe thuis. Het duurde dan ook niet lang voordat we bericht kregen van Kinah’s nieuwe familie dat ze stapelgek waren op hun nieuwe huisgenote en de jongedame niet meer konden en wilden missen.

Wij wensen Kinah en haar nieuwe familie vele, gelukkige jaren samen toe, maar dat gaat ongetwijfeld lukken!

×

TOP