Onze windhonden

PDFPrinten

Nicky

Nicky, een scheidingsslachtoffer, stond niet  bij Windtegen op onze site. Toch zochten en vonden we –op nogal bijzondere wijze- een nieuw huis voor hem. Nicky was bij ons aangemeld en we waren net zover dat we een passende tekst voor hem geschreven hadden, toen een zeer oplettende opvangfamilie ons schreef dat ze zoiets vreemds had gelezen op de site van een van onze zusterorganisaties in Duitsland.

Wat bleek: het ging daar ook om whippet die een huis zocht. Na een korte tijd in een opvanggezin hadden de bemiddelaars daar een prima nieuwe plek voor de whippet gevonden. Maar op het moment dat ze het opvanggezin lieten weten dat er een nieuwe eigenaar was, kondigde deze doodgemoedereerd aan dat zij de hond zelf al hadden herplaatst. Hmm, niet helemaal soepel gelopen, zullen we maar denken. Maar onze collega-bemiddelaars hadden wel de  treurige taak aan de gedachte nieuwe eigenaar te laten weten  dat ‘haar’ hond aan iemand anders was gegeven.

Tja, en wij zochten op nogal korte termijn een nieuwe plek voor Nicky. En zoals goed samenwerkende organisaties betaamt –echt, we worden er steeds beter in- belden we naar Duitsland met de vraag of deze mevrouw misschien belangstelling voor Nicky zou hebben. Ongeveer een uurtje later kwam het bericht: heel graag! Vervolgens braken er wat hectische uren aan waarin het transport geregeld moest worden. Een van onze bemiddelaars haalde de volgende ochtend de hond en bracht hem naar een bekende van de Duitse organisatie en tegen het eind van de dag was Nicky aangekomen bij zijn nieuwe vrouw, dan wel nieuwe personeel.

Het gaat uitstekend met Nicky; hij is al goed ingeburgerd, zo goed zelfs, dat hij in bed slaapt……

Veel geluk daar in het zuiden van Duitsland, Nicky!

×

TOP