Onze windhonden

PDFPrinten

Odette

Odette is een whippet die ook niet eerder op onze site verschenen is dan vandaag. Het verzoek om herplaatsing kwam ergens in de zomer. Er was geen haast bij en haar mensen was er veel aan gelegen dat er goede nieuwe eigenaren voor haar gevonden zouden worden.

Natuurlijk proberen  we voor iedere hond de best mogelijke nieuwe eigenaar te vinden, dus wat dat betreft was de zoektocht voor Odette net als alle andere zoektochten. Toch was het niet een alledaagse bemiddeling.

Al naar relatief korte tijd leken we prima mensen gevonden te hebben. Jonge, sportieve en enthousiaste mensen, die al een whippet hadden. We spraken met de oude eigenaren die ook van mening waren dat dit wel eens de juiste mensen voor Odette zouden kunnen zijn. Er werd kennisgemaakt , gewandeld, veel gepraat, en alle twee- en viervoetige  partijen leken gelukkig. Maar helaas bleek al na heel korte tijd dat de nieuwe eigenaren zich de vriendschap – of het gebrek daaraan- tussen de twee whippets anders hadden voorgesteld. Odette kwam terug!

Zo zie je maar weer, er kan altijd iets mis gaan. Enfin, we namen Odette dus weer in ontvangst en brachten ook de oude eigenaren weer op de hoogte van wat in feite een mislukte bemiddeling was. Gelukkig had zich kort voordat Odette naar haar eerste nieuwe eigenaren ging zich nog iemand voor een whippet gemeld. Met deze meneer hadden we al een aardig gesprek gehad en we besloten hem te bellen. En net zo als het soms allemaal tegen zit, zit het soms net zo hard mee. Meneer en mevrouw waren zeer geïnteresseerd. Of ze morgen konden komen kijken? Jawel, hoor, zegt u maar waar; wij hebben een auto wij kunnen overal naar toe rijden.

En zo geschiedde. Odette stapte welgemoed in de auto en uit de berichten blijkt wel dat het prima met haar gaat. Ze onderneemt met haar mensen lange boswandelingen, al dan niet in gezelschap van andere honden.

Odette, we gaan er vanuit dat je je plekje nu echt hebt gevonden!

×

TOP