Onze windhonden

PDFPrinten

Doesjka

Alle honden die hun huis verliezen hebben natuurlijk pech, maar sommige honden hebben toch echt meer pech dan andere. Doesjka is de grootst pechkampioen aller tijden.

 Hij werd eind 2012 –en dit is geen typefout, echt, tweeduizendtwaalf- aangemeld en in september 2015 hadden we eindelijk een nieuwe eigenaar voor hem!

En waar dat nou aan ligt? We hebben geen idee. In de jaren dat Doesjka eerst in een pension, toen bij een opvanggezin, toen weer in een pension en uiteindelijk weer bij een opvanggezin geduldig op zijn eigen nieuwe mensen zat te wachten, herplaatsten we  probleemloos alle mogelijke veel moeilijkere om niet te zeggen uitgesproken lastige honden.  Maar denk maar niet dat zich iemand voor Doesjka meldde. Alhoewel, dat is niet helemaal waar: één keer was er belangstelling voor hem, van twee zusjes die samen met hun vader kwamen kennismaken. Helaas vonden de meisjes dat Doeskja niet blij genoeg naar hen toe kwam rennen. Tja …..

Maar op een goed moment, in september keerde het tij. Precies de juiste mens meldde zich. Veel whippetervaring, eigen whippet net overleden, veel thuis. Kon eigenlijk niet beter.  We hadden wat gesprekken en een kennismakingafspraak werd gemaakt.  

Akke, de beoogde nieuwe eigenaresse zag Doesjka staan en de bemiddelaar zag aan haar reactie dat ze zich Doeskja heel anders had voorgesteld. Doesjka stond ook nog naast Pinoli  en in vergelijking daarmee leek Doeskja wel een reus! Maar in tegenstelling tot de zusjes van de tweede alinea liet Akke zich niet kennen. Ze rechtte haar rug en ging eerst eens een lekker stukje met Doesjka wandelen. Die was daar uiteraard best voor te porren en zoals zo vaak had ook deze hond in de smiezen dat deze mens misschien wel eens zijn eigen mens zou kunnen zijn.

En dat was ook zo! Akke vertelde later dat ze inderdaad behoorlijk geschrokken was van Doesjka’s maat, maar dat ze ook dat ‘ik laat me niet kennen’. En laten we nou eerlijk zijn, maakt het wat uit of uw hond 55 cm is of 65? Binnen de kortste keren ziet u die grootte helemaal niet meer. En zo ging het ook met Doesjka en Akke. Doesjka doet het uitstekend op zijn nieuwe plek – hij is helemaal aan zijn nieuwe naam Koen gewend, en hij  geniet van alle aandacht die hij krijgt van grote mensen maar ook van kleine mensen! Om met Akke te spreken: Koen is een schat.

Koen, we hopen dat je nog veel gelukkige jaren zult hebben. Maar misschien kun je iets minder grondig het kussen uit je bench aan flarden scheuren……

×

TOP