Onze windhonden

PDFPrinten

Henk en Danne

Henk en Danne verloren hun huis omdat hun vrouwtje overleden was. Deze twee podenco’s waren, zo werd ons verteld, echt heel erg aan elkaar gehecht en we konden ons geluk dan ook niet op toen we iemand vonden die het geen enkel probleem vond twee honden op te nemen.

De inburgering liep voorspoedig, ondanks dat Henk nou niet direct de makkelijkste podenco was! Integendeel. Hij schroomde soms niet om zijn tanden in iemand te zetten.  

Na korte tijd, zeven maanden om precies te zijn, overleed Danne plotseling, maar gelukkig was het vrouwtje er wel bij. Toen Mavis ons hiervan in kennis stelde schreef ze dat ondanks dat Danne maar zo kort bij hen geweest was, ze heel erg van haar genoten hadden.

Nawoord: In 2018 overleed ook Henk. Mavis schreef naar aanleiding daarvan dat ze destijds zowel Henk als Danne genomen hadden, omdat ze zo aan elkaar gehecht zouden zijn. En daar hadden ze ook echt helemaal geen spijt van. Maar ...... Henke vond Danne helemaal niet leuk en Danne keurde Henk nooit een blik waardig. En zo zie je maar weer, vaak is vriendschap tussen honden moeilijk in te schatten voor ons mensen! Mavis, veel dank voor alle geduld die je vooral met Henk hebt gehad! Veel geluk met de niewue saluki. 

×

TOP