Onze windhonden

PDFPrinten

Nasha

Nasha kwam bij Voordewindhond via een bevriende zusterorganisatie in Duitsland. Nasha stond om privacyredenen niet op de site, maar dat betekende natuurlijk niet dat wij niet driftig op zoek gingen naar een nieuwe eigenaar.

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we die al direct op het oog hadden, maar ja, het gaat er natuurlijk niet alleen om dat wij iemand geschikt vinden, die moet zelf natuurlijk wel willen. De persoon in kwestie had eerder dit jaar haar hond na een ernstig incident moeten laten inslapen en de verwerking daarvan nam uiteraard veel tijd. We hadden Nasha ondergebracht in een gastgezin, dat weliswaar af en toe eens vroeg of er al iemand voor haar was, maar verder heel geduldig en heel goed op Nasha paste. Vanaf deze plek nog een keer heel veel dank aan de opvangouders!

Nasha was inderdaad precies zoals onze Duitse collega’s haar hadden beschreven: klein, lief aanhankelijk, makkelijk, gezellig. Nou, dat was dan toch echt de hond voor onze beoogde nieuwe eigenaar. Die had al genoeg te stellen gehad met haar vorige hond.

Maar wij beidden wij onze tijd. Totdat we dachten, zo, nu wordt het toch echt tijd en we de druk zachtjes ietsje opvoerden. “Zullen we eens gaan kennismaken met Nasha?” Dat werkte perfect en we maakten een afspraak In België. De opvangouders hadden zich bereid verklaard ons een stukje tegemoet te rijden, dus niets leek een vlotte kennismaking in de weg te staan.

Nou, vergeet het maar.; uiteindelijk werd het een soort speurtocht met diverse hindernissen. Het internet van de nieuwe eigenaar speelde op en zij zag de mail ongeveer een uur voordat ze er had moeten zijn –en dat was veel te weinig tijd.  Vervolgens veranderden de opvangouders het trefpunt in een andere stad in België. De bemiddelaars konden nog net van de snelweg afschieten om naar de nieuwe plek te rijden maar een precies adres hadden we niet gekregen. Welnu, Brasschaat is echt  heel groot! En al wat we appten, smsten of belden, we kregen geen gehoor meer bij de opvangouders, van wie we zeker wisten dat ze onderweg waren.

Enfin, uiteindelijk kwam alles op miraculeuze wijze nog helemaal goed! Nasha kwam kwijlend maar ook grijnzend uit de auto om haar nieuwe mens te ontmoeten. We hadden een kort gesprek, in een rustige straat in een woonwijk, Nasha leek niet alleen blij te zijn uit de auto te mogen, maar ook oprecht blij Kuni te zien. Dus…..

Nasha is intussen al heel goed ingeburgerd, kan prima met de katten uit de voeten en is ook al een paar keer op het zand van Kootwijk gesignaleerd. Het enige minpuntje blijft dat ze helemaal niet van autorijden houdt en zelfs in een stilstaande auto binnen tien seconden begint te kwijlen. Daar moeten we nog een list voor verzinnen.

Nasha, geniet van je nieuwe leven en die auto is echt alleen op aarde om jou naar leuke wandelplekken te vervoeren. Heus!

×

TOP