Onze windhonden

PDFPrinten

Shakira

Er zijn de laatste tijd nogal wat (wind)honden die via Marktplaats of Facebookpagina's herplaatst worden. In het geval van Marktplaats gaat het bijna altijd over geld -Voordewindhond koopt geen honden en als iemand zijn hond ter herplaatsing afgeeft krijgt hij daar niets voor-

Nu zijn wij de laatsten die zullen zeggen dat er maar één manier is om je windhond te herplaatsen en dat die manier via Voordewindhond is. Maar we hebben toch geregeld met windhonden te maken die al een extra verhuizing via Marktplaats of Facebook achter de rug hebben. Dat is natuurlijk een beetje jammer, want misschien had de bemiddeling in één keer goed kunnen gaan.

Enfin, Shakira is zo'n hond. Zij vond via het internet een nieuw huis. En, echt, er was niets mis met het nieuwe huis. Integendeel! Het probleem lag echt bij Shakira. Die vond de vrouw des huizes helemaal prima, maar die man die elke dag tegen de avond thuis kwam......nee, die hoefde niet. En hoezeer dat niet van haar hoefde liet ze wel erg duidelijk merken!

Na relatief korte tijd, waarin geen enkele verbetering in haar gedrag te bespeuren leek, besloot haar nieuwe personeel dat dat geen toestand was, niet voor Shakira maar ook niet voor haar man. En zo kwam Shakira bij ons.

Bij ons stond (en staat!) al heel lang Raja, een grote blonde Afghaan die eerst erg moeilijk leek, maar in de praktijk best wel blijkt mee te vallen. Het enige is dat hij mensen nodig heeft die als levensmotto go with the flow hebben en Raja veel ruimte bieden. Op een dag belde een allervriendelijkste meneer.voor Raja. Er was echt niets mis met deze meneer. Integendeel! (Hee, dat woord hadden we net ook al.) Maar voor Raja leek deze meneer ons niet zo geschikt. U kunt van ons aannemen dat het moeilijk en niet-leuk is om tegen een prima gegadigde te moeten zeggen dat de hond waar hij zijn zinnen op heeft gezet niet geschikt voor hem is. Maar toch moest het. En het viel niet mee. "Maar waarom dan niet? Ik wil hem zo graag een goed huis bieden". Maar als we een hond lang in opvang hebben en dus goed weten hoe hij is, weten we vaak ook heel goed wat voor soort mens bij zo'n hond past. En dan heeft het geen zin om die 'kennis' uit te schakelen. Dan past het -waarschijnlijk- gewoon niet.

Uiteindelijk beloofden we hem, oprecht en plechtig, dat hij een Afghaan zou krijgen, alleen niet Raja. Nauwelijks een dag later verscheen Shakira op het toneel. Een op zich vrolijke frans die wat vreemde antipathie tegen de man van het grote mensenvriendin had ontwikkeld, maar verder heel normaal leek en geen extraspeciale Afghanenbehandeling behoefde. Nou ja, extraspecialer dan de gemiddelde Afghaan.

De rest is geschiedenis. We hadden even een interessante geografische verwarring over de plek van overdracht, maar uiteindelijk kwam het helemaal goed. Shakira stapte uit de auto, schudde zich uit en demonstreerde even dat liefde op het eerste gezicht echt bestaat. Ze liet zich uitvoerig aaien door haar nieuwe mens, keek eens verlangend naar de appeltaart met slagroom en ging toen naast zijn stoel liggen.

Alles duidelijk. Shakira woont alweer een poosje in haar nieuwe huis, heeft geen vreemde antipathieen meer ontwikkeld en leidt een donkerbruin Afghanenleven, waarbij ze haar mens al heel goed om haar harige poot heeft weten te winden. Shakira, blijf je best doen en je kunt toch af en toe wel instemmen met de richting die je mens graag wil?

×

TOP