Onze windhonden

PDFPrinten

Raja

Raja was wat je noemt een zorgenkind. Hij had een wat rare achtergrond, waar eigenlijk te weinig over bekend was om zijn gedrag te kunnen duiden. Onze eerste poging hem bij iemand onder te brengen mislukte.

Raja gedroeg zich bij zijn tijdelijke nieuwe mensen op de meest verschrikkelijke manier en nadat hij een bezoekend familielid behoorlijk had toegetakeld, moesten we echt op zoek naar een ander huis voor hem.

Hij was intussen zelf zo ongelooflijk opgefokt dat we hem eerst maar eens ter afkoeling in ons pension in België deden. En afkoelen deed hij zeer snel! Sterker nog, hij ontwikkelde vriendschappelijke gevoelens voor de opvangvader, die na een tijdje letter en figuurlijk alles met hem kon. Er kwamen vrijwilligers die op zaterdag grote wandelingen met hem ondernamen en ook zij konden er niet over uit hoe ongelooflijk lief Raja was.

Er leek eigenlijk maar een heel korte gebruiksaanwijzing bij deze hond: laat hem eerst even in zijn sop gaarkoken. Hij zal zelf wel bepalen wanneer hij contact wil. Op zich was dat niet zo’n moeilijke instructie, maar het duurde nog een beste tijd voordat zich iemand meldde van wie we dachten, ja, die snapt het! Maar alles kwam goed.

Raja is intussen verhuisd naar Luxemburg, waar hij zijn vrouwtje deelt met een nogal bazige Afghanenteef, die echter direct bij de eerste kennismaking al zeer gecharmeerd van Raja was. Ze zeeg door de voorpoten, kont omhoog, speel met mij!

Het nieuwe vrouwtje van Raja had nog wel even wat te stellen met de gezondheid van Raja, maar ook op dat front is alles helemaal voor elkaar! Op de foto ziet u Raja rondhollen op het zand van Kootwijk. Tja, sommige hondeneigenaren rijden enorme einden om hun viervoeter van een goede losloopwandeling te laten genieten!

We wensen Randy, Galinah en Raja nog een lange en gelukkig tijd toe!

×

TOP