Onze windhonden

PDFPrinten

Guido

Guido stond niet op onze site, maar om een wat bijzondere reden: toen Guido aangemeld werd wisten de bemiddelaars namelijk bij de aanblik van de foto onmiddellijk, letterlijk binnen tien seconden, voor wie deze whippet bedoeld was! Geen twijfel over mogelijk.

Maar het is een ding dat de bemiddelaars dat vinden, de persoon in kwestie moet het natuurlijk ook vinden. En niet alleen die, ook de partner van de beoogde eigenaar moet het vinden. En daar lag wel even een taak.

De persoon in kwestie, laten we haar Vrouw noemen, wilde na het overlijden van haar laatste whippet enige jaren geleden zó graag weer een whippet. Maar ja, echtgenoot, Man dus, zag vooral voordelen in het niet-hebben van een hond. En eerlijk is eerlijk, er zitten best voordelen aan een hondloos bestaan. Je hoeft geen rekening te houden met de wensen en noden van een viervoeter, je kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wil. Doe daarbij nog een hoogbejaarde (schoon)moeder en wat eigen gezondheidsdingetjes en dan lijkt een bestaan min hond misschien wel te verkiezen boven een bestaan plus hond. Man leek bovendien te denken dat zo’n fijne hond als de vorige hond sowieso niet bestaat. Kortom, een hondenpatstelling.

En toch, en toch, en toch. U snapt het al. Een hondenwens laat zich maar zó lang verdringen door rationele overwegingen. Daarna laat het hart van zich horen. En steeds luider.

We gaan u niet onthullen wat we precies gedaan hebben en hoe, maar het resultaat van al ons plannen, bellen, mailen en appen delen we graag mee: eerst viel de foto van Guido al  in het pulletje bij Man, die iets van de vorige geliefde whippet in het hoofdje van Guido zag. Vervolgens werd  er een voorzichtige eerste kennismaking georganiseerd bij de eigenaar thuis en ook die liep voorspoedig. Guido gedroeg zich voorbeeldig: niet opdringerig, niet schuchter, gewoon prettig.

En zo werd Guido korte tijd na de eerste kennismaking opgehaald.

De wonderen zijn de wereld dus niet uit, want er is intussen geen hechter koppel te bedenken dan Guido en Man. Samen voetbal kijken, samen koffie drinken op een terras, samen de krant lezen, alles lekker samen!

En Vrouw? Die heeft weer een whippet!! Lekker samen wandelen, lekker samen op de bank liggen, lekker samen tuinieren. Liefste wens vervuld.

Het geheel is misschien nog wel het beste samen te vatten met behulp van een constatering van Man: ‘Vrouw, Guido is jouw hond, maar hij is mijn jochie’.

Man, Vrouw, en Guido: nog heel erg veel plezier met zijn drieën. Het was een genoegen jullie bij elkaar te brengen!

×

TOP