Onze windhonden

PDFPrinten

Majoor Kees

Majoor Kees kwam bij Voordewindhond omdat hij thuis roedelproblemen had, of eigenlijk leefde hij op voet van oorlog met één van zijn roedelgenoten. Dat is toch wel een omstandigheid waaronder het herplaatsen van een van de kemphanen de meest voor de hand liggende en verstandigste oplossing is.

Niemand wordt er namelijk beter van als honden permanent gesluisd moeten worden en de mensen de hele dag op moeten letten of er niet een conflict broeit. Majoor Kees stond op verzoek van zijn eigenaar niet op onze site, Vaak betekent ‘niet voorstellen’ dat bemiddeling wel eens lang op zich kan laten wachten - veel mensen willen toch altijd een plaatje zien-. Maar in dit geval liep de herplaatsing in eerste instantie voorspoedig. We plaatsten hem bij een aardige, windhondervaren mevrouw, maar helaas kon zij om gezondheidsredenen al na relatief korte tijd niet meer voor hem zorgen. En zo ging Majoor Kees een poosje in opvang. 

Na verloop van een aantal maanden, waarin we ook tevergeefs afwachtten of de gezondheidstoestand van de nieuwe eigenaar zich wellicht verbeterde, meldde zich een sportief gezin dat ‘aan een whippet toe was’. We gingen op een koude dag, kort voor kerst, maakten het gezin, het opvanggezin, een deel van het bemiddelingsteam en uiteraard de Majoor kennis met elkaar.  Nog voordat we het draaipunt van de wandeling hadden bereikt was het al duidelijk: dit werd hem. U ziet dat wel op de foto, veronderstellen we. 

De inburgering van Majoor Kees is zonder enig probleem verlopen en we ontvingen deze week het bericht dat ze zich het leven zonder Majoor niet meer voor kunnen stellen! 

Majoor Kees : doe je best en veel geluk met je mensen. Je bent met je neus in de boter gevallen!

×

TOP