Onze windhonden

Raza1
Raza2
PDFPrinten

Raza

Toen we Raza eenmaal bij Voordewindhond in opvang hadden genomen hadden we al het vermoeden dat hij niet lang zou hoeven zoeken naar een nieuw thuis: zo’n leuke, vriendelijke, ongecompliceerde greyhoundreu zou toch makkelijk een nieuw thuis moeten kunnen vinden? En dat bleek te kloppen!

Voordewindhond heeft een bescheiden bestand van mensen die op zoek zijn naar een nieuwe huisgenoot en op een of andere manier Voordewindhond hebben gevonden. Zo ook een aardig stel uit het westen van ons land, dat op zoek was naar een grote windhond als tweede hond naast hun galgoreu. We stelden hen Raza voor en nadat ze zijn stukje op de website hadden gelezen en enkele foto’s van hem hadden gezien wilden ze graag kennismaken.

Bij deze kennismaking bleek er sprake van liefde op het eerste gezicht tussen het stel en Raza en er was ook meteen een klik tussen beide windhondheren. Al ruim voor het einde van de wandeling was de beslissing genomen: dit wordt de nieuwe familie van Raza. Helaas, door een al vastgelegde vakantie, moest de daadwerkelijke verhuizing nog even 2 weken op zich laten wachten. Gelukkig is er what’sapp en op die manier kon de tussentijd overbrugd worden met leuke foto’s en andere wetenswaardigheden: er was dan ook aardig wat “digitaal verkeer” tussen opvanggezin en toekomstige eigenaars.

En toen was het zo ver: op een vroege zaterdagmorgen werd er wederom afgesproken in een losloopgebied in het prachtige Drenthe, waar Raza zijn nieuwe familie meer dan enthousiast begroette. Na een heerlijke boswandeling, waarbij Raza en zijn nieuwe broer vooral veel lol hadden in-en-om een prachtige, modderige poel, kon Raza eindelijk mee naar z’n nieuwe thuis. Dat hij zich daar al helemaal thuisvoelt en het goede leven ten volle geniet laten de foto’s hierboven zien.

Lieve Raza en nieuwe familie: jullie zijn een geweldige match, geniet samen van het leven!

×

TOP