Onze windhonden

PDFPrinten

Tiko

Tiko kwam samen met zijn nestbroer Kinto bij Voordewindhond omdat hun vrouwtje zeer ernstig ziek was. Hoewel eerst de gedachte was dat ze samen zouden moeten blijven –dat bemoeilijkt de bemiddeling altijd behoorlijk- bleek dat achteraf toch niet zo te zijn.

Zo brachten we de heren onder op twee verschillende opvangplekken. Ze leken er geen enkele last van te hebben…

Tiko ontpopte zich op zijn opvangplek tot een gentleman van de eerste orde. Er was ook al heel snel een gegadigde voor hem, maar die haakte af. En bij hondenbemiddeling geldt altijd wel ‘beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.’

Kort daarop meldde zich een goede bekende van de vereniging die Binyamin, de sloughi, had gezien.  Maar ja, Binyamin was een zeer onstuimige jonge hond en de omstandigheden van de beller waren zodanig dat wij bij haar eerder een rustige gentleman zagen dan zo’n wervelwind.  

Een kennismakingsbijeenkomst werd gepland op een zondagmiddag. Na thee in de tuin en veel praten over Tiko en hoe hij is, gingen we wandelen in de buurt. Tiko ging ten eerste zonder op of om te kijken mee, met toch twee vreemde vrouwen. Hij liep keurig aan de lijn, deed niet raar tegen andere aangelijnde honden die we tegenkwamen, liet zelfs een in de berm zittende kat met rust. Kortom, een voorbeeldige hond.

De beslissing was snel genomen: hij ging mee naar het zuiden. Intussen is hij, onder zijn nieuwe naam Tommie,  heel goed ingeburgerd en heeft hij de oude Afghaan Aileen een heel nieuwe kijk op het leven gegeven. Dankzij zijn bijzonder vriendelijke karakter, komt Aileen, na meer dan een jaar, steeds meer los. Ze zoekt eindelijk contact met haar mens en ze ligt samen met Tommie op een dekentje! De mensen die bij het hooperen in Westendorp waren hebben dat met eigen ogen kunnen zien. (voor wie dat gemist heeft, onder de knop wandelverslagen staat een uitgebreid verslag van deze activiteit, waarbij Tommie als ongeluk-aantrekkende Grey overigens erin slaagde zich te blesseren).

Enfin, Tommie veel succes en zorg maar goed voor Aileen en jullie mens.

×

TOP