Onze windhonden

PDFPrinten

Laki

Laki valt de twijfelachtige eer te beurt om in de top-5 van langzitters te staan. En dat terwijl het toch helemaal niet nare of onaangepaste hond was.

Hij verloor zijn huis in eerste instantie omdat hij niet met de al aanwezige hond kon opschieten. Hij ging in opvang en bleef daar een enorm lange tijd zitten. We bemiddelden intussen soms echt lastige honden, maar niemand had belangstelling voor Laki. Aan het eind van 2017 leek Laki toch een eigen huis gevonden te hebben, maar op de een of andere manier was al gauw duidelijk dat hij daar niet echt op zijn plaats was. We haalden hem op en namen hem weer in opvang. Het wachten begon opnieuw. Maar in het vroege voorjaar van 2018 keerden zijn kansen. Een mevrouw met veel windhondervaring was op hem gevallen. We spraken af ergens tussen het verre Zeeland en het Brabantse opvangadres en na een korte wandeling in een park ging Laki mee naar huis.

Het gaat goed met Laki, die intussen Jelle heet, zijn vrouwtje heeft wat scherpe kantjes weten bij te slijpen en we voorspellen hem een goede toekomst.

Het ga je goed, Jelle!

×

TOP