Onze windhonden

Geen afbeelding ingesteld
PDFPrinten

Max

Het is u vast wel eens opgevallen dat wij proberen om een zo eerlijk mogelijk beeld te schetsen van de honden waarvoor wij een huis proberen te vinden. Dat betekent dat we de minpunten van pupillen niet zullen verbloemen, vooral niet als deze best groot en duidelijk zijn.

Zo was het bij Max. Hij was als heel jonge pup bij zijn moeder weggehaald en verkocht aan iemand die echt het beste met hem voor had, maar gewoonweg geen raad wist met het gedrag van deze baby. We maakten geen geheim van de wat vreemde en onplezierige gedragingen van Max. We schreven er natuurlijk wel bij dat met geduld, tijd en beleid zijn gedrag nog prima bij te sturen was. Per slot van rekening was hij net 4 maanden toen hij bij ons kwam.

Max ging in opvang en de opvangmoeder wist samen met haar dochter en hond binnen een paar weken de allerscherpste kantjes van Max bij te schaven. We pasten de beschrijving aan en zeiden duidelijk dat zijn gedrag inderdaad heel goed te sturen was. Kennelijk was het toch nog voor veel mensen geen reden om hem te willen hebben. We haalden de oude beschrijving weg en schreven een heel nieuwe.

En, of het met de nieuwe beschrijving te maken heeft of niet, er meldde zich een grippetervaren echtpaar, dat graag wilde kennismaken. De kennismaking liep heel goed en na vier dagen verhuisde Max naar zijn nieuwe huis. Op de foto kunt u zien dat zo'n verhuizing kennelijk heel erg veel energie vergt! 

Daar maakt hij het naar omstandigheden heel erg goed. Hij is vriendelijk naar mensen en naar andere honden. Hij besloot al tamelijk snel na zijn intrede dat hij nu wel genoeg gewend was om lekker los met andere honden te spelen. Oren intrekken, kop draaien en hup! Nadat bij de baas de adem eerst even in de keel stokte, bleek Max zeer wel bereid op uitnodiging terug te keren en zich zijn halsband weer om te laten doen.  

Zijn opvoeding is natuurlijk nog geenszins klaar en af en toe heeft hij wat zijn vrouwtje ‘een puberdag’ noemt. Voordewindhond is er gelukkig niet alleen om voor honden een nieuwe eigenaar te vinden, maar we staan die nieuwe eigenaren ook met raad en daad terzijde als dat nodig mocht zijn. En dat doen we zeker in het geval van Max!

Max, doe je best, jongen. Een betere, geduldigere plek hadden we niet voor je kunnen zoeken!

×

TOP