Onze windhonden

Geen afbeelding ingesteld
PDFPrinten

Teuntje

Voor Teuntje was aardig wat belangstelling, maar toch duurde het even voordat zich mensen meldden die aan onze wensen m.b.t. haar nieuwe thuis voldeden. Maar begin 2020 was het zover: een e-mail van een adoptiekandidaat die precies leek te passen in het beeld dat wij voor ogen hadden als nieuwe familie voor Teuntje.

Het bemiddelingsproces werd in werking gezet en toen ging het vlot: een kennismaking werd georganiseerd om te zien of de “klik” tussen Teuntje en haar potentiele nieuwe huisgenoten er daadwerkelijk was. Hoewel Teuntje bij deze ontmoeting haar afstandelijke, ietwat onzekere zelf liet zien, waren beide tweebeners direct gecharmeerd van haar en de kennismaking tussen hun -zeer charmante- viervoeter en Teuntje verliep rustig en vriendelijk.

En zo ging Teuntje, na het uitwisselen van de nodige informatie, mee met haar nieuwe familie. Op de terugweg bleken Teuntje en haar nieuwe viervoetige huisgenoot elkaar echt heel graag te mogen: ze lagen heerlijk tegen elkaar aan in de auto.

Het inburgeringsproces verliep prima en erg vlot, na 1 dag had Teuntje al besloten dat haar nieuwe mensen vertrouwd konden worden en haar nieuwe thuis een fijne plek was: lekker eten, comfortabel meubilair, mensen om fijn mee te wandelen en te knuffelen en een hondenmaatje om lekker tegen aan te liggen en mee te spelen. Ze heeft geen moment laten merken dat ze haar vorige “tijdelijke” thuis miste en zo hoort het eigenlijk ook: wat Teuntje betreft was het leven goed zo. En ook haar nieuwe mensen lieten ons weten dat het er op leek dat Teuntje, inmiddels omgedoopt tot Dushi, veel langer bij hun was dan enkele dagen: vanzelfsprekend was een langere “proefperiode”  niet nodig en mochten we de adoptie definitief maken. Zo gezegd, zo gedaan: gelukkige hond(en), gelukkige mensen en een gelukkig bemiddelingsteam.

Lieve Dushi, Elmo, Patrice en Herman wij wensen jullie vele gelukkige jaren samen!

×

TOP