Onze windhonden

PDFPrint

Joe

Joe is het broertje van Boaz, de kortharige saluki met de kromme poten. Joe moest even wat langer op een nieuw huis wachten, maar ook aan zijn verblijf op de opvangplek kwam een eind.
Description

 En wat voor eind! We werden opgebeld door mensen wier kortharige saluki, Clooney, helaas twee weken eerder was overleden. En alsof het al niet een groot genoeg wonder was dat Clooney net als Joe een kortharige saluki was, kwam hij ook nog eens net als Joe uit Dubai. Ze zeggen wel eens dat toeval niet bestaat, maar dit is toch wel een beetje erg toevallig! En ook erg fijn! Want zo’n hond uit een oorsprongsland is toch meestal wel wat anders dan eentje die hier in Westen geboren en getogen is.

Nu hadden ze na het eerste verdriet over Clooney op de site gekeken en voor Carola bleef maar steeds hangen bij Joe. Dat hoofd! We hadden een bijzonder aardig gesprek; Martine had ook nog een gesprek en daarna werd een afspraak voor een bezoek gemaakt. Wel zeiden ze ‘we komen alleen kijken, hoor, we weten niet of we hem nemen.” Ja”, zeiden wij manmoedig, “natuurlijk, dat is prima” maar we hoopten stilletjes dat het allemaal anders uit zou pakken.

De eerste kennismaking verliep prima, Joe was haast nog mooier dan op de foto, Joe vond zijn bezoek ook alleraardigst en hij ging opgewekt mee wandelen. Na de wandeling deed zich natuurlijk een soort probleem voor: tja, wat nu? Nou, zei Martine, ik zet hem nog even op het veld, dan gaan we eerst koffie drinken en dan praten we er over. De Senseo pruttelde nog toen er een oorverdovend gekrijs uit het veld opsteeg. “Oh”, zei Martine droog, “dat is Joe. Die snapt niet waarom hij weer op het veld is. Ik denk dat hij liever mee naar huis gaat.”  “Ja, eh, maar hebben we dan nog hondenvoer thuis? Het is zondag, de winkels zijn dicht.” “ Ja, dat hebben we, nog van Clooney”. “Enne, ik heb ook geen deken voor over de achterbank.”  “Die kunt u van mij wel krijgen, dekens genoeg.” De rest snapt u wel.

Joe heeft een extra lettergreep aan zijn naam geplakt gekregen en heet nu JoeJoe. Kleine hondjes vindt hij uitgesproken stom en hij twijfelt nog of die eigenlijk wel bestaansrecht hebben. Grote enthousiaste honden vindt hij ook niet zo geslaagd, maar gelukkig zijn dan zijn mensen dicht in de buurt, achter wie hij zich fijn kan verschuilen. Toch is dit volgens Ed en Carola een match made in heaven: “Het gaat heel goed met Joe en ons. Wij hebben in hem de perfecte hond gevonden.”

Nou, wat willen we nog meer?

Heel veel plezier met z’n allen en een fijne vakantie in Zuid-Frankrijk! En JoeJoe, wees een waardig opvolger van Clooney!

Laatste nieuws!

Wind tegen!

Geef

×

TOP