Onze windhonden

PDFPrint

Khadija

Khadija had enige tijd de twijfelachtige eer om onze langstzittende Afghaan te zijn, maar ook voor langzitters wordt uiteindelijk de juiste nieuwe eigenaar gevonden
Description

. Een aardig stel uit Gelderland met Afghanenervaring was op zoek naar een nieuw maatje voor hun hond Fiep en voor henzelf, want maar één hond in huis dat was toch ook niet echt wat. Op onze website waren ze gevallen voor de vrolijk, ogende Khadija en dus werd er contact opgenomen met Voordewindhond. Er was uitvoerig telefonisch contact waarbij ook de mindere puntjes van Khadija’s gedrag werden besproken.

Gelukkig hadden we te maken met nuchtere en ervaren hondenmensen en van beide kanten was het gevoel goed genoeg om een afspraak te maken. In een prachtig hondenwandelgebied in het Gelderse vond de ontmoeting plaats en werd er een stukje door het bos gewandeld. Ook “live” was de klik er tussen potentiele nieuw eigenaren en Khadija en, erg belangrijk, retriever Fiep en Afghaan Khadija vonden elkaar best wel aardig. Er werd aan het eind van de wandeling zelfs even voorzichtig gespeeld. Onder het genot van een kop koffie werd nog wat informatie uitgewisseld maar de beslissing was al genomen: Khadija kreeg een nieuw thuis. Madam zelf was het hier absoluut mee eens want na een soepele sprong in de auto van haar nieuwe familie had ze eigenlijk geen tijd meer voor een afscheidsknuffel voor haar opvangmoeder.

Een halve week later al kregen we een telefoontje van Khadija's’s nieuwe familie: het ging prima! Ze was een vrolijke en energieke huisgenote, een gezellig maatje voor de andere hond, buitengewoon sociaal naar alle bezoek én ze had nog niet al teveel waakse trekjes laten zien. Sommige zaken moeten nog wel geleerd worden, zoals het zich iets netter gedragen tegen andere honden aan de lijn, maar andere dingen heeft ze na een paar dagen al heel goed door: de banken en fauteuils zijn voor de mensen en honden liggen op hun eigen kussen(s) op de grond. Kortom het kwam allemaal wel in orde en we mochten de adoptie van Khadija, die inmiddels weer gewoon als Hassjah door het leven gaat, officieel maken. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee en het geeft ons veel hoop: voor al onze windhonden wordt uiteindelijk een juist, passend nieuw thuis gevonden.

Hassjah, Fiep, Ria en Richard we wensen jullie vele fijne, gelukkige jaren samen toe!

Laatste nieuws!

Wind tegen!

Geef

×

TOP