Onze windhonden

PDFPrint

Manta

Manta was een grippet die niet op onze site werd voorgesteld. Nog voordat we iets zinnigs over hem konden schrijven, hadden we al een prima plek voor hem gevonden. Manta was een jonge reu van nog geen jaar toen hij werd afgegeven.
Description

 De reden was dat de mensen die hem genomen hadden zich verkeken hadden op de hoeveelheid beweging die een jonge grippet nodig had. Die konden ze hem gewoon niet bieden en dat vonden ze ook weer zielig voor hem.

Manta ging in opvang en liet daar zien dat hij een doodgewone, gezellige grippet is die inderdaad veel beweging nodig heeft. Wij kwamen in contact met een mevrouw die een nieuwe, tweede hond zocht. Haar oude hond, een Weimaraner, was behoorlijk ziek en hoewel het allemaal nog best wel ging, kon ze zich niet voorstellen ooit zonder hond te zitten. Eigenlijk wilde ze een grote hond. Maar ja, Manta was gewoon niet groter dan hij was. En verder paste hij prima in het plaatje. En laten we wel zijn: na een poosje zie je helemaal niet meer of je hond nou heel groot is of kleiner dan je zou willen. Dan hou je gewoon van hem. Punt.

En zo ging het ook! Manta is prima ingeburgerd, rennen is zijn lust en zijn leven en zijn vrouwtje beschrijft hem als “lief, grappig, niet meer te klein en een geschenkje”. Nou, dat zier er toch uit alsof iedereen partijen erg gelukkig met elkaar zijn. Verder zo!

Maar, Manta, wel een beetje minder schreeuwen tegen andere honden die je tegenkomt! Dat slaat namelijk nergens op!

Laatste nieuws!

Wind tegen!

Geef

×

TOP