PDFPrint

Oshin

Oshin is een van de vele, haararme, renafghanen die de laatste tijd bij Voordewindhond een tussenstop maakten, op zoek naar een nieuw huis. En ondanks haar jeugdige leeftijd en probleemloze karakter liep het, zoals te verwachten was, met de bemiddeling niet al te vlot.
Description

Maar geduld is een schone zaak en op een goede dag was het toch zover. De bellers waren in eerste instantie in Aryana geïnteresseerd, ook een matig behaarde afghanendame. Ze hadden al een afghaan, eentje met haar, en hadden geen enkel bezwaar tegen een afghaan zonder overvloedig haardos. Daar kan ze zelf niets aan doen, vonden ze, en ze heeft een goed huis nodig. Een ontmoeting werd gearrangeerd en Pennie, de afghaan van de familie was natuurlijk mee. Pennie en Aryana vonden elkaar wel interessant maar bekeken elkaar toch met enige argwaan. Als je maar niet denkt dat je de baas over mij kunnen spelen, zuster... Maar in het Dierencentrum Friesland bevond zich ook nog Oshin, een blondere uitgave van Aryana, en die zocht ook nog een huis en misschien paste zij wel beter bij Pennie? Oshin was in haar eerste huis namelijk al gewend de tweede viool te spelen dus voor haar en voor Pennie was deze rolverdeling prima. Er werd uitgebreid op de wei gespeeld en later nog een wandeling aan de lijn ondernomen. De beslissing was gevallen: het wordt Oshin. Oshin, die nu Issah heet, doet het fantastisch en hoort er al helemaal bij. Veel geluk, Issah!

Nawoord: je het het soms gewoon niet voor het kiezen. Twee jaar na de adoptie viel het gezin van Issah uiteen. Er was geen kijk op dat Issah kon blijven en dus namen we haar spoorslags terug. De zoektocht naar een nieuwe plek verliep gelukkig voorspoedig en succesvol. Issah woont in Oostenrijk en heeft het enorm naar haar zin.