Onze windhonden

PDFPrint

Ringo

Zo klein en iel als dit whippetkereltje is, zo groot z’n hart en zo makkelijk z’n karakter en dus leek het ons niet al te moeilijk een goed huis te vinden voor Ringo. Het duurde dan ook niet lang voordat zich mensen meldden  uit Duitsland die precies juist voor Ringo leken.
Description

Na enig heen- en weergebel werd afgesproken een ontmoeting te laten plaatsvinden tussen Ringo, zijn nieuwe mensen en zijn toekomstige whippetvriendin, die op de foto’s er precies zo uitzag als Ringo zelf!  Ringo werd in de avond voor de overdracht nog op het Dierencentrum Friesland door de dierenarts gezien, in orde bevonden en ingeënt.  

De ontmoeting vond de volgende dag plaats en eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze herplaatsing er in eerste instantie niet een uit het boekje was. De nieuwe mensen waren weliswaar erg onder de indruk van Ringo, die –zoals we verwacht hadden geen enkel probleem met de whippetteef had– maar zij vonden dat hij er slecht uitzag. Dat klopte overigens wel, want hij was pas heel kort bij ons, zo kort zelfs dat de bemiddelaar in kwestie nog niet wist dat Ringo het half jaar daarvoor in een asiel had doorgebracht. Vaak vertaalt stress zich bij windhonden in gewichtsverlies, huidschilfers en een algemeen niet-florissant-eruitzien.  Maar met een paar weken rust, goed voer, fijne wandelingen en veel liefde behoren dit soort dingen binnen de kortste keren tot het verleden. Ringo had bovendien een aantal jaren geleden zijn poot gebroken en ondanks behandelingen bij de dierenarts was de breuk niet helemaal goed genezen. Enfin, uiteindelijk ging Ringo toch mee naar Duitsland, waarna een behoorlijk pittige discussie werd gevoerd over de vraag of Ringo nou wel of niet direct door een dierenarts gezien moest worden,  er allerhande onderzoeken moesten plaatsvinden,  hij opbouwinjecties moest krijgen of zelfs zijn pootje opnieuw gebroken moest worden.  Het bemiddelingsteam zal zich deze herplaatsing nog lang heugen!

Uiteindelijk kwam alles toch nog op zijn pootje(s) terecht –met dank aan Helge Wenger van de Windhundhilfe.  Ringo heet nu  Riko en zoals u op de foto kunt zien gaat het hem meer dan uitstekend. Van zijn huidschilfers en ondergewicht is niets meer over en hij wordt niet aan zijn poot geopereerd.

Riko, het ga je goed! We hopen dat je samen met Linchen  nog fijne jaren bij Brigitte en Holger zult hebben.

Laatste nieuws!

Wind tegen!

Geef

×

TOP