Onze windhonden

PDFPrint

Sammie

Sammie kwam op een beetje een ongebruikelijke manier bij ons terecht. Hij had op Marktplaats gestaan en een aantal goedwillende windhondliefhebbers hadden geld ingezameld om hem uit handen van niet zulke goedwillende lieden te houden. Maar ja, hij moest wel ergens ondergebracht worden en dat was een probleem.
Description

Of wij daar niet voor konden zorgen. Tja,  wij kopen geen honden!  Voordewindhond heeft tot doel nieuwe huizen voor windhonden en windhondkruisingen te zoeken maar daarbij wordt ervan uitgegaan dat de eigenaar de hond aan ons afstaat. Hij krijgt daar in geen geval geld voor. Wij denken namelijk dat als je dat wel doet, je de hondenhandel op Marktplaats in stand houdt. Maar goed, er was nu eenmaal geld voor de hond betaald en hij moest ergens heen.

Sammie ging dus een paar weken in opvang bij een van onze opvanggezinnen, die alweer een tijdje hondloos door het leven gingen. Nu is de familie een duidelijke Ierse-Wolfshond-familie, dus een grippetpupje van nog geen twee maanden was wel even heel iets anders! Maar de opvang liep voorspoedig en al na korte tijd konden we berichten dat er “iemand voor Sammie was”.

Op een nogal koude zondagmiddag werd een kennismakingsbezoek georganiseerd. De toekomstige roedelgenoot en zelfs een toekomstig vriendje waren meegekomen. Tijdens de wandeling bleek alras dat het wel goed zat tussen het kleine mannetje en de andere honden.  En zo werd de reis naar Duitsland aanvaard.

Intussen is geblekend at het inderdaad helemaal snor zit met Isis en Sammie, die nu Nacho heet. Als hij te vrijpostig wordt, dan vertelt zij hem dat dat zo is en dan is Nacho wel zo slim om te denken, okay, als jij het zegt! Zij nieuwe mensen gaan ook met hem naar de hondenschool en daar leert hij ook  nog wat nuttige dingen. Kortom, Nacho, doe je best, goed naar Isis luisteren (en alle andere honden die ouder en wijzer zijn dan jij) en dan komt het helemaal goed!

Laatste nieuws!

Wind tegen!

Geef

×

TOP