Onze windhonden

PDFPrint

Senna

Senna kwam samen met Roosje bij Voordewindhond. De opvangmoeder zag zich, na samenspraak met Voordewindhond, genoodzaakt ook wat dierenartsbezoeken af te leggen. Beide honden hadden namelijk toch wat gezondheidsproblemen.
Description

Omdat de opvangmoeder geen auto had, zochten we op goed geluk een dierenarts uit waar zij lopend met de honden heen zou kunnen. En soms heb je dan werkelijk ‘goed geluk’. De dierenarts constateerde onder andere dat het gebit van Senna heel erg slecht was, op het gevaarlijke af. Zij raadde gebitssanering aan. Daar kon de opvangmoeder natuurlijk niet zomaar zelf over beslissen, maar nog voordat deze contact met ons had kunnen opnemen om te vertellen wat de conclusie van de dierenarts was, nam deze zelf al contact met ons op. De dierenarts vertelde dat ze Senna had gezien en dat ze helemaal niet altijd vóór gebitssaneringen was, maar dat in dit geval er toch echt iets op korte termijn moest gebeuren. Tja, als dat zo is, dan is dat zo en dan moet het gebit gesaneerd worden, zeiden ze. Tot onze enorme verrassing bood zij geheel op eigen initiatief aan ons een flinke korting te geven. Ze had onze site gelezen en was erg blij dat er ook een vereniging is die honden in Nederland helpt. Daar wilde ze graag haar steentje aan bijdragen. Wij willen de dierenarts vanaf deze plek hartelijk danken voor haar genereuze geste! Heel veel dank!

Voor Senna belde al relatief snel een adoptiekandidaat: iemand met whippetervaring, die een tweede whippet zocht. Na de gebruikelijke gesprekken, werd een kennismakingswandeling georganiseerd en aangezien de beide whippets geen explosieve antipathie jegens elkaar toonden, ging Senna mee naar huis. Er waren wat kleine aanpassingsprobleempjes, maar gelukkig liet Janco zich niet uit het veld slaan en zoals zo vaak kwam alles gewoon terecht. Uit de e-mailcorrespondentie citeren we graag “Senna is echt een heel lieve trouwe hond, een bijzonder dier. […]Senna is een aanwinst, voegt met haar karakter en enthousiasme iets toe. ”Wat kunnen we daar nog nou aan toevoegen?

Laatste nieuws!

Wind tegen!

Geef

×

TOP