Onze windhonden

PDFPrint

Kygo

Nu we Kygo een poosje in opvang hebben, kunnen we een beter beeld van hem schetsen. Sommige dingen die we over hem schreven zijn overduidelijk nog steeds waar. Hij is absoluut  een enorme knuffelkont, die veel contact met zijn mens zoekt en daar erg van geniet. We zoeken ook nog steeds een prikkelarme omgeving voor hem, in een huis waar trouwens best een andere, zelfverzekerde hond mag wonen. Goed voorbeeld doet bijna altijd goed volgen, per slot van rekening.
Description

 En in het opvanggezin zien we ook dat hij veel profijt heeft van het volstrekt normale hondengedrag van zijn tijdelijke roedelgenoten. Hij heeft bijvoorbeeld eerst een poosje bestudeerd wat zij met speeltjes doen en besloot toen dat hij zelf dan ook best kon proberen. Nu loopt Kygo ook dapper met speeltjes te zeulen en te gooien. Hij leert dus snel bij.  Kygo is trouwens geen fan van heel kleine hondjes -iets waar wel meer windhonden last van hebben. Maar het is wel belangrijk om dat goed in de gaten te houden, vooral bij het loslopen. Dat kan hij trouwens prima en hij luistert ook steeds beter naar verzoeken om terug te komen.

We hebben wel een iets ander beeld van het karakter van Kygo gekregen. Hij is een zachtaardige hond, die eerder onzeker is dan angstig. Hij lijkt erg beducht voor ‘een harde hand’. Daar heeft hij het niet op en als hij merkt of vermoedt hij dat die toch komt, dan is hij zeker in staat zijn ongenoegen te laten blijken. Om u een voorbeeld te geven: bij het opvanggezin lag hij lekker in het zonnetje op de bank, maar op een goed moment ging hij staan en begon overgeefgeluiden en -bewegingen te maken. Zelfs zijn fantastische opvangmoeder verheugt zich natuurlijk niet op het opruimen van braaksel en stond op om hem bij zijn halsband te pakken en hem van de bank richting te tuin te geleiden. Van dat soort handelingen is Kygo helemaal niet van gediend. Of, en dat waarschijnlijker, hij heeft  te veel slechte ervaringen met zulke dingen opgedaan. Het goede nieuws is dat hij prima reageert op stemcorrectie. Dat is meer dan genoeg om hem van ongewenst gedrag te weerhouden, want hij wil eigenlijk niets liever dan het goed doen en geprezen worden door zijn mens.

We zoeken voor Kygo dus een geduldig mens, iemand die wel kordaat is, maar die zich oprecht in deze hond verdiept en wil leren wat hij nodig heeft. Dat houdt ook in hem niet in situatie te brengen waarin Kygo zich ongelukkig of bedreigd voelt. De opvangmoeder is er absoluut van overtuigd dat hij nog veel ontwikkelpotentieel heeft. In die paar weken dat hij nu bij haar is, heeft hij al behoorlijke verbetering laten zien.

Meld u zich als u denkt dat u de laatste fase van Kygo’s rehabilitatie in goede banen te kunnen leiden: bemiddeling@voordewindhond.eu  of  06 12281478 (ook WhatsApp)

 

 

×

TOP