Onze windhonden

PDFPrint

Kuzma

Kuzma is een uit de kluiten gewassen,  gecastreerde barzoiman, die zijn vijfde verjaardag nog in het verschiet heeft. Hij is op zoek naar een nieuw huis, omdat zijn mensen hem niet datgene kunnen bieden wat nodig is om hem een leven te bieden dat past bij zijn gedrag.
Description

Kuzma had toen hij jonger was de pech een erg nare ervaring te hebben met een stelletje medeviervoeters,  die om niet heel duidelijke reden besloten een robbertje met hem te gaan vechten. Dat kon hij als rechtgeaarde barzoi natuurlijk niet op zich laten zitten. U begrijpt het al: een hoop geschreeuw en rondvliegende haren.

Dit voorval heeft Kuzma van een onbezorgde puber tot een wat argwanende volwassen reu gemaakt. Hij gaat ervanuit dat honden die hij op straat tegenkomt wel iets kwaads in de zin zullen hebben en opereert dan volgens het principe ‘aanval is de beste verdediging’. Kuzma en zijn mensen zijn recent verhuisd van een rustige omgeving naar een omgeving met veel honden -die natuurlijk allemaal iets kwaads in de zin hebben…..

Voordat u nu denkt dat Kuzma een agressieve barzoi is: dat is absoluut niet het geval. Integendeel, van nature is hij bijzonder vriendelijk, die erg dol is op (zijn) mensen en zijn roedelgenoot.  Zelfs katten hebben in zijn wereldbeeld recht op leven. Hij kan werkelijk voorbeeldig aan de lijn lopen en zodra zijn mens een hond in het vizier krijgt, gaat hij op uitnodiging heel braaf zitten. Negen van de tien keer is daarmee de kous af, maar, en hier zit hem waarschijnlijk toch gedeeltelijk de kneep, de angst bij zijn mens dat het mis gaat en Kuzma zich bijvoorbeeld toch losrukt, merkt Kuzma natuurlijk feilloos op. En zoals we weten: de angst dat een hond iets gaat doen, knokken, weglopen, happen, zal er regelmatig toe leiden dat hij inderdaad gaat knokken, weglopen of happen. Een heuse self-fulfilling prophecy.

Wij zoeken voor Kuzma barzoi-ervaren mensen die hem een rustige omgeving kunnen bieden. Een grote tuin zou hij heel fijn vinden en een gezellige windhondteef past ook erg in zijn idee van leuk.

Wie denkt dat hij deze reus de leiding kan bieden die hij nodig heeft? Meld u bij bemiddeling@voordewindhond.eu 

×

TOP