Onze windhonden

PDFPrint

Lauren

De wereld is, zoals bekend, erg klein en een gezin dat een windhond van Voordewindhond heeft en met honden op vakantie in Frankrijk was, kwam twee mensen  met een galgo op het strand tegen.
Description

Een gezellig bijeenkomstje van windhonden en hun liefhebbers ontstond en het ene woord haalde het andere uit. En zo geraakten we aan Lauren.

Lauren is een gecastreerde zesjarige galgoteef, die tot voor kort samen met nog een windhond  per boot door Europa reisde. Een waarlijk avontuurlijk leven voor een hond! Maar haar compaan is intussen overleden en zij komt daar slecht overheen. Haar eigenaren weten wel dat de enige oplossing een nieuwe hond erbij nemen is, maar de omstandigheden zijn nu eenmaal zo dat dat niet kan.  zij daar geen kans toe.

Lauren heeft natuurlijk een gewoon jachtinstinct, maar is voor iets lekkers best goed op andere gedachten te brengen.  Ze heeft een uitgesproken rustig en kalm karakter  -boze tongen beweren dat ze zelfs lui is en het liefst lekker niks doet-. Ze heeft zelden of nooit problemen met andere honden. Ook katten  die tot haar entourage behoren hebben in haar beleving best recht op leven. Die overtuiging geldt echter niet voor katten die ze zomaar ergens tegenkomt.

Er is echter wel een puntje dat aandacht behoeft: Lauren houdt niet van alleen zijn. Dat viel allemaal wel mee zolang zij in gezelschap van haar inmiddels overleden roedelgenoot was.  Maar zo helemaal in haar eentje vindt ze alleen blijven echt helemaal niet leuk. In Laurens wereld moeten haar mensen ook in de buurt zijn.

We zoeken voor Lauren dus een nieuw huis en dan graag en waar al een gezellige windhond woont en waar haar mensen niet vaak en/of lang weg zijn.

Wie belangstelling heeft, wordt uitgenodigd een mail te schrijven aan bemiddeling@voordewindhond.eu 

×

TOP