Onze windhonden

Geen afbeelding ingesteld
PDFPrint

Soco -verhuisd en burgert in

Soco is een 7-jarige reu, die via een van onze zusterverenigingen bij ons gekomen is. Hij is momenteel al een paar weken bij een gezin in opvang, waar hij intussen grote vorderingen heeft gemaakt. Die vorderingen waren nodig omdat hij in de kennel die de eerste zeven jaren grotendeels zijn verblijf was natuurlijk niet zoveel ervaring  opgedaan had met een normaal, ordentelijk huiselijk leven.
Description

Zo moest hij bijvoorbeeld eerst zindelijk gemaakt worden. Dat begint hij heel aardig te begrijpen, want zoals we weten zijn Afghanen echt niet de allerdomsten. Waar nog wat tijd en energie in gestoken moet worden is zijn gedrag binnenshuis. Hij heeft de neiging om ‘met overgave’ op meubels en zo te springen. Dat kunnen we hem misschien niet helemaal kwalijk nemen. Per slot van rekening is hij in zijn beleving van een omgeving waarin hij zich nauwelijks kon bewegen in een omgeving beland waar hij zich vrijelijk en naar eigen inzicht kan bewegen. Dat moet hij nog wel even leren te doseren.

Soco blijkt verrassend goed los te kunnen lopen en luistert dan voor een Afghaan best goed. Hij is verder een heel vrolijke hond, die tot nu toe goed op kan schieten met alle honden, zowel windhonden als niet windhonden, zowel met reuen als teven. Ook katten, kippen en schapen maken hem niet zoveel uit. Mensen in alle maten vindt hij uitgesproken leuk en gezellig.

Soco is chemisch gecastreerd en zijn volledig vervilte vacht is intussen verwijderd -daar was echt geen redden aan. Soco is verder volledig geënt en gezond.

Wie heeft tijd, zin en energie om de laatste gaatjes in de opvoeding van deze heer van middelbare leeftijd op te vullen? U zult een heerlijke hond aan hem hebben.

×

TOP