Onze windhonden

Update 30 september 

Onze whippetdame met het rusgzakje heeft intussen een prima huis gevonden!

Maar intussen zijn er twee nieuwe whippetmeisjes in aantoch. Een wat oudere (11 jaar)  en een nog jonge hond (2 jaar). De jonge hond is wat angstig maar we denken dat dat met enig beleid en geduld nog heel goed bij te sturen  is.  Wie belangstellling voor een van beide dames heeft, kan zich melden: 0612281478

 

Update 18 augustus 2021

Het lijkt misschien alsof we de laatste maanden helemaal niets hebben gedaan, maar dat is gelukkig niet waar. 

We hebben intussen wat honden herplaatst: u kunt de verhalen van Amur, Eefje, Kira, Duncan, Kuzma en Puuh lezen op de windmee-pagina 2021. 

Er zijn ook wat honden op zoek naar een nieuw huis: Bram, de barsoi-tazi-kruising, en Nubia, een echte pharaohond. Die vindt u bij de windtegen-pagina,bij kruisingen  cq pharaohond. 

Verder zoeken we nog een huis voor een wat onzekere vierjarige whippetdame-met-een-rugzakje. Zij staat nog niet op de site, maar als u belangstelling voor dit hondje heeft, dan kunt u altijd bellen of appen (06 12281478) of mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Update 2 januari 2021

Allereerst wenst het Voordewindhondteam alle lezers een voorspoedig, virusvrij en vrolijk 2021. 

Er zijn intussen wat honden op de site gezet die een nieuw huis nodig hebben: de jonge whippet Joop, die nog heel veel moet leren en daar misschien niet altijd meteen de noodzaak van inziet, de Barsoireu Kuzma, die een minder druk met honden bevolkte omgeving zoekt, de Afghaan Kira, die mensen met Afghanenverstand zoekt, en Kaygo, die een prikkelarme omgeving nodig heeft. Van de greyhound Duncan weten we nog niet precies wat hij nodig heeft, maar daar wordt aan gewerkt. 

Kortom, wie een hond nodig heeft, zou eens een blik op onze Windtegen-pagina kunnen werpen! 

Update 8 december 2020

Wie op zoek is naar een leuke, maar wat onzekere whippetreu of naar een vriendelijke greyhound reu, die moet onmiddellijk gaan kijken! 

Update 29 november 2020

Voor de regelmatige bezoekers van onze website zal het wellicht lijken alsof er de afgelopen maanden niets is gebeurd op het bemiddelingsvlak bij Voordewindhond en hoewel we moeten toegeven dat het momenteel -gelukkig- rustig is met windhonden die op zoek zijn naar een nieuw thuis, zijn er wel degelijk honden opgevangen, bemiddeld en herplaatst. Echter, omdat mensen ons goed weten te vinden en potentiele adoptanten ons ook e-mailen, app'en of bellen als de hond van hun dromen niet op onze website staat hebben wij inmiddels een aardig "adoptantenbestand" kunnen opbouwen. Als we dan een hond ter bemiddeling aangeboden krijgen, kunnen we dan ook eerst in dit bestand kijken of er een mogelijk geschikte adoptant bij ons bekend is. De afgelopen maanden bleek -en blijkt- dit steeds weer het geval. De Windmee-verhalen houdt u van ons tegoed.

Update 7 augustus 2020

Ondanks Corona ploeterden wij voort. Sinds de laatste update vonden de Afghanen Emil, en Lou een nieuw huis, net als de lurcher Jake en, na letterlijk twee jaar wachten, ook de salukimix Luna.

U kunt hun verhalen lezen bij Windmee.

Op het aangeboden hondenfront is het zeer rustig! Of dat nu ook aan Corona ligt? We weten het niet. Maar heel vaak gaat een stille periode vooraf aan een periode dat we alle zeilen bij moeten zetten om iedereen aan een goed huis te helpen.

Er is wel één Afghaan waar we nog een huis voor zoeken: Roosje. Bent u een doorgewinterde Afghanenliefhebber? Kijk dan bij Roosje op de Windtegenpagina!

Door de wol geverfde Kootwijkwandelaars hebben vast in de pers gelezen of gehoord dat het nu echt definitief voorbij is met loslopende (wind)honden op dat immense, overzichtelijke, rustige zand! Wij beraden ons op een andere fijne en rustige wandelplek. We denken zelfs dat we wel iets gevonden hebben, zij het natuurlijk niet zo fijn centraal en voor iedereen goed bereikbaar als de Veluwe. Verder nieuws volgt spoedig. 

Update 10 mei 2020

Als je van onze website uit zou gaan, zou je denken dat we allemaal hebben geslapen de afgelopen tijd. Niets is minder waar! We hebben, als altijd, onze uiterste best gedaan voor een heel assortiment aan windhonden. Wat wel even een dingetje was, helaas, was de bewerking van de site.  Die liep in het geheel niet soepel, maar ondanks dat de oorzaak van het probleem nog steeds niet is opgelost,  hebben we wel een soort omweg gevonden waardoor bewerking wel plaats kan vinden.

Het resultaat mag er zijn: u vindt Windmeeverhalen van maar liefst zeven windhonden!

De omweg betekent  natuurlijk ook dat de honden die nog steeds als ‘zoekend’ te boek stonden ook weg zijn.

We verwachten binnenkort een jonge whippet en een afghaan van middelbare leeftijd. Zodra een en ander zijn beslag heeft gekregen, zullen we deze honden voorstellen op de site.

Intussen hebben de leden van de vereniging Windkracht 24,  de voorjaarsnieuwsbrief gekregen. Die stond in het teken van Corona en onze geliefde viervoeters. Wie geen lid is maar wel een exemplaar wil ontvangen kan een mail sturen.

De ALV die voor 18 april gepland stond kon door de Coronamaatregelen geen doorgang vinden. We vragen ons ook af of de geplande Windhonddag op 4 oktober aan de Geffense plas wel door kan gaan. We houden iedereen op de hoogte.

 

Update 2 februari 2020

Sinds de vorige update  is weer een hoop gebeurd (of doet u dit denken aan wat Facebook u bericht als u een paar dagen niet gekeken hebt?) 

Er zijn wat honden verhuisd en goed ingeburgerd. Het gaat om Elies, Soraya en Pepito en hun verhalen vindt u bij Windmee 2019.   Onder Windmee 2020 vindt u de verhalen van Youssef, Teuntje en Zjuleke

Op het bemiddelingsfront valt verder nog te melden dat we binnenkort nog twee jonge, maar wel verwaarloosde Afghanenreuen verwachten.

En onze zustervereniging Windhundhilfe zou graag in contact komen met iemand die een lieve, probleemloze sloughipuber van anderhalf wil hebben. 

Verder zoeken we dringend opvangplekken voor twee Azawakhen en twee Afghanen. Wie denkt dat hij ons, of liever gezegd, deze windhonden aan tijdelijk onderdak kan helpen wordt met klem gevraagd zich te melden! We kunnen u geen probleemloze honden beloven, maar het opvangen van een in nood verkerende hond, hem wat vastigheid bieden en hem het vertrouwen in mensen teruggeven is een heel bijzondere ervaring. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een WhatsApp naar 06 12281478. 

De jaarvergadering vindt dit jaar plaats op 18 april. Plaats van samenkomst ligt nog niet vast, maar zal redelijk centraal in het land zijn. 

Op 4 oktober organiseren we een windhondendag aan de Geffense plas. De plannen voor het programma beginnen echt vaste vormen aan te nemen. Het belooft een heel leuke dag te worden! 

Update 9 november 2019 

Elies, de whippet,  is verhuisd en aan het inburgeren.

Pepito heeft de luchtreis uit Spanje goed doorstaan, ging een weekje bij een van onze bemiddelaars in opvang en werd daarna voorgesteld aan een potentiele nieuwe eigenaar. Dat liep werkelijk uitstekend en na overleg werd besloten dat hij meteen diezelfde dag mee naar zijn nieuwe huis zou gaan. De inburgering is in volle gang.

De greyhound Meghan heeft via de kennissenkring van de eigenaar nieuwe mensen gevonden. Veel geluk, Meghan.

De showgreys die eerder bij Windtegen stonden zijn ook allemaal goed onderdak gekomen.

Er zijn wat nieuwe honden die om verschillende redenen hun huis verloren hebben of dreigen te verliezen. Merkwaardigerwijze is het merendeel daarvan Afghaan. Dus: Afghanenliefhebbers, gauw kijken! Bij Youssef, bij Soco, bij Amina en bij Imran.  Maar ook twee enorm aardige kruisingen: Snellie en Teuntje. Ook grippet- en whippetliefhebbers: kijk gauw.

En mogen we hier ook nog een keer wijzen op Luna, de salukimix. Die wacht al zo ontzettend lang op een eigen huis! 

Binnenkort zullen de Windmeeverhaaltjes van de meest recent geplaatste honden hier verschijnen. Nog even geduld. 

Op zaterdagmiddag 9 november vond de kascontrole van de vereniging plaats. De leden krijgen binnenkort een financieel verslag toegestuurd.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Nadat onze prachtige – maar door door ons, halve digibeten, moeilijk te bewerken–  Wordpress-site door een stelletje onverlaten was gehackt, en er een noodsite was ingericht, begon de zoektocht naar een nieuwe site.

Die is er nu!

U zult zien dat werkelijk alles, maar dan ook alles, van de voor-vorige site ook hier staat. Onder andere hebben we de Windmeeverhaaltjes van alle honden die de vereniging sinds de oprichting in 2010 heeft herplaatst op de site staan. We stonden er toch een beetje van te kijken dat we maar liefst 268 honden hebben bemiddeld.

Als u een hond van ons heeft kunt u met behulp van de zoekfunctie zijn of haar Windmeeverhaaltje zo opzoeken. U moet dan wel op de naam zoeken die de hond op de Windtegenpagina had, aangenomen dat hij of zij daar ooit gestaan heeft.

Als u ons bijvoorbeeld heeft laten weten dat uw hond is overleden, hebben we bij zijn of haar verhaaltje een update geschreven. Maar mocht u denken, nou, ik heb ook nog wel een update, dan ontvangen we die graag zodat we het verhaaltje kunnen aanpassen. En dat hoeft natuurlijk geen melding van het overlijden van uw hond te zijn. Misschien was uw hond heel jong toen u hem van ons kreeg en is hij of zij intussen een oude, wijze hond geworden. Of misschien heeft u nog een leuke foto van hoe uw hond er nu uitziet. U mag het insturen, en dan zetten we het erop.

Enfin, neem een kijkje op de site!

Honden: 

Door de slechte bereikbaarheid van de laatste tijd zijn er weinig honden ter bemiddeling aangeboden. Op het ogenblik zoeken we huizen voor drie honden: een oudere Afghaanse reu, een Salukikruising en een  Barsoikruising.

We gaan ervanuit dat met de verbeterde bereikbaarheid weer meer mensen via ons een goed huis voor hun hond zullen zoeken.

Windkracht: 

Leden van Voordwindhond ontvangen  in de week van 1 juli de inmiddels 22e editie van Winkdracht, onze nieuwsbrief in hun digitale postbus.

Laatste nieuws!

Winkel

Geef

×

TOP