Onze windhonden

Wanneer u een windhond zoekt of al een leuke hond op de site heeft gezien, dan is ligt het voor de hand dat u méér wilt weten. U kunt daarvoor met de hondenbemiddelaars bellen. Maar misschien heeft u eerst nog wel een paar vragen over hoe de herplaatsing bij Voordewindhond in zijn werk gaat.

Hoe werkt het?

Een deel van onze honden vindt u op onze website en de kans is groot dat u daar dan ook een hond heeft gezien die uw interesse heeft gewekt. Maar mocht u geen hond gezien hebben die u aanspreekt, dan is het toch de moeite waard even met de hondenbemiddelaars te bellen. Vorig jaar is namelijk ongeveer de helft van de honden niet voorgesteld op de website, omdat we voordat het zover was al een geschikte nieuwe eigenaar hadden gevonden.

Een goed netwerk is onontbeerlijk en in de afgelopen jaren hebben we dan ook hard aan de verbetering daarvan gewerkt.

Bovendien hebben wij een omvangrijke lijst met mensen die zich ooit bij ons hebben gemeld naar aanleiding van een te herplaatsen hond.

Soms visten deze mensen nèt achter net of kwamen wij tijdens het gesprek gezamenlijk tot de conclusie dat de hond waar ze voor belden toch niet de juiste voor hen was.

De gegevens van deze mensen worden geregistreerd en zodra er een hond is waarvan wij denken dat hij misschien bij één van hen past, nemen wij contact op.

Voordewindhond streeft ernaar om een nieuw huis te vinden dat optimaal aansluit bij de behoeftes van de hond. Bijvoorbeeld: een windhond die altijd gelukkig in een roedel leefde, plaatsen wij het liefst bij mensen die al één of meerdere windhonden hebben. Voor twee windhonden die hun hele leven bij elkaar zijn geweest en erg aan elkaar hangen, zoeken wij net zo lang totdat we iemand vinden die bereid is beide honden op te nemen. Of een hond die katten hoog op zijn hitlijst heeft staan gaat natuurlijk niet naar een nieuw huis waar ook katten wonen.

Het gesprek

In een aantal telefoongesprekken of een persoonlijke kennismaking worden uw verwachtingen van de hond van uw dromen in beeld gebracht en bekijken we samen met u of de hond waar u voor gevallen bent ook echt de juiste keuze is of dat een andere hond toch beter bij u zou passen

Als alles er positief uitziet, dan maken we een gezamenlijke afspraak om kennis te maken met uw hond, de vorige eigenaar (of de opvangfamilie) en de hondenbemiddelaar. Als alles naar wens verloopt, neemt u de hond natuurlijk gelijk mee. U tekent daarvoor een voorlopig contract en u betaalt het adoptiebedrag.

Laatste nieuws!

Winkel

Geef

×

TOP