Onze windhonden

Er wordt nog wel eens beweerd dat mensen die hun hond afstaan het allemaal niet zo nauw nemen en veel te makkelijk hun hond wegdoen. Nou, dat is een doodenkel keertje wel eens zo. Maar voor het overgrote deel van de mensen die hun hond afstaan is het een pijnlijke, moeilijke beslissing waar ze heel erg lang over hebben nagedacht. Je hond afstaan doe je echt niet zomaar!

Het kan ook u (en ons) gebeuren dat er geen enkele andere mogelijkheid meer is dan voor de hond een nieuw huis te gaan zoeken. En als dat het geval is, dan staat Voordewindhond voor u en uw hond klaar!

Ier

Er wordt ook vaak gezegd dat (wind)honden die hun huis kwijt raken door de fokker terug genomen moeten worden.

En misschien is dat ook wel zo. Maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Een hond die gewend is thuis op de bank te liggen, in bed te slapen en daar misschien wel 'de huiskoning' is, kan niet zo makkelijk in de (grote) roedel van de fokker geïntegreerd worden, laat staan dat hij zich snel aan het leven in een kennel zal aanpassen.

Veel eigenaren zien dan ook liever een nieuw gezin voor hun hond dan re-integratie in het roedel van de fokker. Zij nemen daarom soms eerder contact met ons op dan met de fokker. Omdat wij vinden dat een fokker wel hoort te weten waar zijn hond beland is, nemen wij in bijna alle gevallen wel contact op met de fokker, tenzij er dwingende redenen zijn dit niet te doen.

Goede en verantwoordelijke fokkers proberen bijna altijd de eigenaar bij te staan bij het vinden van een nieuw huis.

Maar ook dat is niet altijd even makkelijk. Menig fokker heeft zich de afgelopen tijd zich tot ons gewend, omdat ze weten dat wij er meestal snel in slagen een nieuw gezin voor een teruggenomen, volwassen hond te vinden.

En uiteindelijk zijn windhonden er natuurlijk het meest bij gebaat wanneer alle betrokken mensen -eigenaar, fokker, Voordewindhond- samenwerken om een goed huis voor de hond te vinden.

Hoe werkt het?

Wij streven ernaar om een nieuw huis voor uw hond te vinden dat optimaal aansluit bij zijn of haar behoeftes.

Bijvoorbeeld: een windhond die altijd gelukkig in een roedel leefde, plaatsen wij het liefst bij mensen die al één of meerdere honden hebben. Voor twee windhonden die erg aan elkaar hangen en niet zonder elkaar kunnen, zoeken wij net zo lang totdat we iemand vinden die bereid is beide honden op te nemen. Of een hond die katten hoog op zijn hitlijst heeft staan gaat natuurlijk niet naar een nieuw huis waar ook katten wonen.

U vertelt ons dus zoveel mogelijk over uw hond zodat we een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van hoe zijn of haar toekomstig thuis eruit zou moeten zien.

Om uw hond te kunnen herplaatsen is het nodig dat u ons daar opdracht toe geeft. Dat houdt in dat wij u herplaatsingsopdracht toesturen, die u ingevuld en ondertekend terugstuurt. Deze overeenkomst is tevens een afstandsverklaring en, nadat wij een passend gastgezin hebben gevonden nemen we uw windhond van uw over en komt hij bij ons in de opvang: dit is vrijwel altijd bij een windhondervaren gastgezin thuis.

Een deel van onze honden wordt op de site voorgesteld, hoewel er soms wel eens redenen zijn om dat niet te doen. Als uw hond op de site wordt voorgesteld schrijven we op basis van wat u ons verteld heeft en de eerste ervaringen en observaties van het opvanggezin een tekst. In deze tekst worden niet alleen de pluspunten maar ook de eventuele mindere kantjes van uw hond besproken.

Zodra wij iemand hebben gevonden die ons geschikt lijkt, nemen we contact op met het opvanggezin en bespreken we dit mogelijk nieuwe thuis ook met hen. Daarna kan een eventuele kennismaking tussen de potentiele adoptant en de windhond in kwestie worden gemaakt. Als deze kennismaking voor alle partijen naar wens verloopt wordt de hond geplaatst. De eerste dagen/weken hebben we regelmatig contact met de nieuwe eigenaars en pas als zowel zij als wij ervan overtuigd zijn dat de plaatsing geslaagd is maken we de adoptie definitief.

Wat kost het?

Als u uw hond door Voordewindhond wilt herplaatsen, vragen wij €65 als vrijwillige bijdrage in de steeds stijgende kosten van vervoer, opvang, eventuele entingen en diergeneeskundige zorg.

Wie moet ik bellen?

Wanneer u uw hond wilt afgeven of misschien eerst even met een van ons wilt praten, kunt U het beste de hondenbemiddelaars bellen of mailen. U vindt hun telefoonnummers en e-mailadressen onder de knop contact.

 

Laatste nieuws!

Winkel

Geef

×

TOP