Onze windhonden

PDFPrinten

Becky

Voordewindhond herplaatst -dat doet de naam al vermoeden- windhonden. Mooie, lelijke, jonge, oude, met stamboom, zonder stamboom, raszuivere of mixen, het maakt niet uit, als de hond maar op een windhond lijkt.

 Zo werd ons gevraagd een nieuw huis te zoeken voor Becky, een whippetmix. Het verhaal was echt treurig en we waren ervan overtuigd dat we snel moesten handelen. Meestal, om niet niet te zeggen altijd, vragen we van te voren om een foto. U zou verbaasd zijn te horen wat sommige mensen onder een windhond verstaan. En het is natuurlijk niet zo dat wij voor een niet-windhond ons niet in willen zetten. Maar wij "doen" nu eenmaal windhonden en de mensen die bij ons naar een hond zoeken willen nu eenmaal een windhond. Het is dus niet "erg" als een windhond niet raszuiver is, maar hij moet wel op een windhond lijken! De schok was dan ook nogal groot toen we Becky met eigen ogen aanschouwden. Misschien dat haar betovergrootvader een whippetmix geweest was, maar daar hield het dan wel mee op. Maar ja, we konden haar ook niet laten waar ze was. En zo kwam ze toch bij ons. Becky was trouwens een schattig hondje, lief, makkelijk, aanhalig. Alleen niet windhond "genoeg".

Maar ziedaar, na een poosje kwam de redding in de vorm van een oudere dame, die haar huis net verloren had en een beetje verloren thuis zat. Viviana ging met Becky "koffie drinken" bij deze oudere dame en, u voelt vast al nattigheid, Becky maakte het zich gemakkelijk op de bank en verder was alles wel duidelijk... Veel geluk Becky! Je hebt het verdiend.

×

TOP