Onze windhonden

PDFPrinten

Dali

Dali was al eerder geplaatst door wat toen Windhonden in Nood was. Ondanks de aanvankelik goede berichten,  kwam na een jaartje in een gezin gewoond te hebben terug bij Voordewindhond.

Hij had zich ontpopt als een overijverige bewaker en het werd zo langzaam voor bezoekers een beetje moeilijk om zich zonder venijnig hapje in de bil door het huis van Dali te bewegen. Omdat het gezin nog kleine kinderen, met veel vriendjes en vriendinnetjes hadden, werd de situatie erg moeilijk.

We ontfermden ons ten tweeden male over deze beeldschone galgo. Gelukkig hoefde hij niet al te lang te wachten op zijn nieuwe ouders. Dali deelt zijn nieuwe mensen met een gezellige teef, die erg verdrietig was onder het overlijden van haar roedelgenoot. Voor haar is Dali een prima makker. Dali maakt dagelijks lange wandelingen en loopt ook geregeld los. En of de duvel ermee speelt: uitgerekend de eerste keer dat hij los was, in een gebied waar in geen jaren een haas gezien is,danst er voor zijn neus een levensgrote haas over de weg. Dat was te veel gevraagd: Dali ging er als een speer achteraan en zijn mensen konden hem slechts de allergrootste moeite weer vangen. Als rasechte windhondmensen vonden zij dat echter geen reden om hem nooit meer los te laten. Oefening baart kunst, nietwaar?

Dali, we wensen je veel geluk in je nieuwe huis. Doe je best! En niet zoveel waken. Dat doen je mensen zelf wel.

×

TOP