Onze windhonden

PDFPrinten

Betty Boop

Betty Boop was een whippetdame die ernstig van het pad was. Haar eerste jaren verliepen prima; ze woonde samen met  een flink aantal soort- en nestgenoten bij haar fokker.

 Helaas ging op het menselijk vlak daar het een en ander flink mis en na een lange en moeilijke periode besloot de fokker haar roedel flink in te krimpen. En zo ging Betty Boop samen met een nestzusje naar vriendelijke whippetmensen in Nederland.  Nou, prima toch, zou je denken. Maar dat viel nog niet mee. De dames, die aan een kennelleven gewend waren bevonden zich plotseling in een huis, mochten op de bank liggen, gingen een paar keer per dag wandelen en kregen veel meer aandacht dan ze ooit gekregen hadden. En dat leidde ertoe dat de dames een zekere ontembare jaloezie ten opzichte van elkaar ontwikkelden. En die uitte zich soms op rare momenten. Het incident dat uiteindelijk de mensen deed besluiten om voor Betty Boop een nieuw huis te gaan zoeken speelde zich tijdens een wandeling op straat af. Een van de dames zag een kat en het gevolg was een niet misselijke vechtpartij, waar ook de eigenaar niet zonder kleerscheuren afkwam.  Uiteindelijk was een emmer water nodig om de kempkippen tot bedaren te krijgen

Nou, dat is natuurlijk geen toestand, ook niet voor de dames in kwestie. Na lang wikken en wegen gaven de eigenaren Betty Boop in opvang. Martine en Egon namen Betty Boop eerst in huis, want menselijk contact was wat ze het meest nodig had. We gingen op zoek naar een huis waar geen andere honden waren, niet zozeer omdat Betty B niet met andere honden kan, maar omdat bij Martine bleek dat zij heel veel behoefte had aan een mens voor haar alleen en dan ook  graag de hele dag.

Die mens kwam! Er meldde zich een oudere dame die graag een hond wilde. In eerste instantie was haar keus op een van onze greyhounds gevallen, maar uit de gesprekken bleek dat eigenlijk Betty Boop een betere keuze zou zijn. Uiteindelijk werd na veel heen- en weergetelefoneer besloten dat er een algemeen kennismakingsbezoek zou worden afgelegd. Bij aankomst in Drachtstercompagnie stond er een heel welkomstcomité klaar, aangevoerd door, u raadt het al, Betty Boop. Die wist namelijk allang dat haar mens eraan kwam. En zo was het. Hond en mens vielen als een blok voor elkaar.

We hopen dat Betty Boop de rest van haar leven in goede gezondheid en geluk zal doorbrengen. Aan haar mens zal het in ieder geval niet liggen!

×

TOP