Onze windhonden

PDFPrinten

Billy

Greyhound Billy  was een echte langzitter: hij moest ruim twee jaar op een nieuwe, eigen familie wachten en dat lag echt niet aan hem.

Zowel in huis als buitenshuis was deze flinke jongen, want dat mag gerust gezegd worden, erg plezierig en rustig gezelschap. Maar wat er ook gebeurde: niemand wilde Billy. Billy zat een groot deel van zijn wachttijd in een kennel maar gelukkig vonden we voor hem toch nog een prima gastgezin in de vorm van Remi en Ramona. Zij berichtten ook niets anders dan goede dingen over Billy. En dus bleven we hopen dat zich uiteindelijk ook voor hem mensen zouden aandienen.

Begin september was het dan zover: een aardige familie die al in het bezit was van een greyhounddame zag in Billy een welkome aanvulling van hun gezin; immers zoals het bekende gezegde luidt: één greyhound is geen greyhound….

Het kennismakingsbezoek had nog wat voeten in aarde. Het is onze gewoonte dat een van de bemiddelaars bij de kennismaking is. Zo ook deze keer. Nu moest de bemiddelaar van dienst in dit geval ook nog naar een werkgerelateerd feestje en zij had de hele boel strak gepland, zodat ze èn naar het feestje èn naar de bemiddeling kon. Maar dat liep anders: een onverlaat had zijn auto op de brug geparkeerd en was vervolgens een lange wandeling gaan maken, met als gevolg  dat de bemiddelaar domweg haar erf niet afkon.  Toen de eigenaar van de auto eindelijk terugkeerde, was wel duidelijk dat haar aanwezigheid bij  of het feestje of de bemiddeling niet door kon gaan. Gelukkig zouden Ramona en Remi met Billy er ook zijn en gelukkig waren zij bereid de honneurs waar te nemen. De telefoon bleef tijdens het feestje aan voor eventuele vragen of onduidelijkheden.

Er werd kennis gemaakt en het klikte tussen Billy,de greyhound van de familie en de familie zelf prima, dus zo ging Billy eindelijk op weg naar z’n eigen gezin.  De inburgering verliep vlot en op het Lange Neuzen Festival konden we met eigen ogen zien dat Billy zich al helemaal thuis voelde bij zijn nieuwe mensen en  Josie, zijn viervoetige vriendin.

Billy, Josie, Manja, Ron en de kinderen, we zijn enorm gelukkig dat jullie elkaar gevonden hebben en wensen jullie vele, gelukkige, greyhoundjaren samen toe.

Nawoord: Eind 2017 lregen we een email van de eigenaren van Billy. Na vier heerlijke jaren hadden ze hem in moeten laten slapen. Hij was  ‘a true gentle giant’.

Heel veel dank voor alle goede zorgen die jullie aan Billy hebben besteed. En veel geluk met de opvolger! 

×

TOP