Onze windhonden

PDFPrinten

Bubbles

Bubbles was nog maar een pup toen ze samen met Bonnie en Caro bij ons kwam. Ze verbleef eerst korte tijd bij Martine, waar nota bene Marek geweldig onder de indruk van Bubbles bleek, zo’n lief, zacht, mooi meisje mocht rustig tegen hem aan komen liggen.

Daarna ging ze in opvang bij een gezellig gezin met twee net zulke gezellige whippetdames. Die hebben intussen wel wat ervaring opgedaan met tijdelijke roedelgenoten en ze ontvingen Bubbles dan ook min of meer met open poten. Alleen als het te dol werd, riepen ze haar kort tot de orde. Bubbles groeide als kool en de familie, met Simon als aanvoerder, begon haar de meest zinvolle dingen bij te brengen, zoals niet in de keuken komen en een beetje netjes aan de lijn lopen. 

Net toen ze de vruchten van hun onderwijs begonnen te zien, meldde zich een oude bekende van de vereniging, wier oudste whippet net gestorven was. De overgebleven whippet kon met de ook aanwezige Podencoteef niet zoveel beginnen en leek behoefte te hebben aan een rasgenoot.  De keus was eigenlijk op Bonnie gevallen, maar ja, die was net de dag tevoren naar haar nieuwe huis vertrokken. Maar Bubbles, ja, die leek eigenlijk ook heel leuk! 

Een kennismakingsbezoek werd georganiseerd en dat was dat. Bubbles vond Andreas en Claudia en Raisa direct helemaal prima en na een korte wandeling en een kopje koffie werden de formaliteiten afgehandeld. Ook nu gebeurde er weer iets dat we veel vaker zien: de hond wordt meegenomen naar de auto, wacht enigszins ongeduldig tot de deur opengemaakt wordt en springt in de onbekende auto alsof hij dat al zijn hele leven gedaan heeft. Zo, deur dicht, rijden maar! 

Bubbles heeft een prachtige nieuwe naam, of eigenlijk twee namen, gekregen. Haar roepnaam is Lotta, maar als zij zich misdraagt dan wordt zij met een extra lettergreep aangesproken: Carlotta! We gaan er niet vanuit dat zij het verschil in termen van lettergrepen begrijpt, maar ze begrijpt wel heel goed dat ze Carlotta heet als ze iets gedaan heeft wat wellicht niet helemaal door de beugel kan. De vuilnisbak omkieperen bijvoorbeeld……  

Veel geluk, Lotta!

×

TOP