Onze windhonden

PDFPrinten

Droopy

Droopy kwam samen met huisgenoot Jalla eind oktober bij Voordewindhond nadat hun eigenaar i.v.m. emigratie afstand van beide whippets moest doen.

Gelukkig melden zich regelmatig whippetliefhebbers bij ons met ruimte in huis en hart voor (nog) een herplaats-whippet én was het niet noodzakelijk dat beide whippetheren samen geplaatst zouden worden. Voordat wij tijd hadden gehad om de heren beter te leren kennen en passende stukjes te schrijven voor op de website meldde zich een whippetervaren familie die graag met Droopy kennis wilde maken. Aldus geschiedde en de klik tussen de familie, hun 2 honden en Droopy was er.

Zo verhuisde Droopy in zeer korte tijd voor de 2e keer, ditmaal naar z’n nieuwe thuis en al na enkele dagen kwamen de eerste goede berichten bij ons via de e-mail binnen: meneer gedroeg zich prima en was een rustige en vriendelijke huisgenoot. Wel was hij af en toe wat schuchter en voorzichtig en mocht hij wat meer eten, maar goed hij was er pas een paar dagen en had natuurlijk een roerige tijd achter de rug.

Toen we na 3 weken belden om te vragen of alles nog steeds zo voorspoedig ging bleek dat er in de tussentijd toch wat pech met hem was geweest: een onhandige draai tijdens het ravotten met de andere whippet had een hernia veroorzaakt en toen Droopy daar van hersteld was kreeg hij last van een flinke verkoudheid; wellicht was z’n weerstand door alle gebeurtenissen in korte tijd toch wat minder geworden. Dankzij de goede zorgen van de familie en hun dierenarts knapte Droopy gelukkig snel weer op.

Droopy is een schatje en voelt zich al helemaal thuis bij z’n nieuwe familie: hij wordt steeds wat vrijer, eet inmiddels prima, is nieuwsgierig, blij en uitermate sociaal naar zowel tweebeners als viervoeters. Droopy, die wordt omschreven als een echte charmeur, heeft in no-time een plekje veroverd in het huis en hart van zijn nieuwe mensen en de conclusie is duidelijk: definitief geplaatst.

Hier zijn we bij Voordewindhond natuurlijk erg blij mee en we wensen Droopy en z’n nieuwe familie dan ook vele blije, gezonde jaren samen toe!

×

TOP