Onze windhonden

PDFPrinten

Brian

Zoals aan bovenstaande foto te zien is voelt Brian zich helemaal thuis bij zijn nieuwe familie of eigenlijk families want hij brengt, samen met z’n nieuwe whippetmaatje, regelmatig enkele dagen door bij de dochter en haar familie van z’n nieuwe eigenaresse.

Zo heeft deze vriendelijke jongeman dus niet 1 maar 2 nieuwe eigenaars gekregen en dat vindt hij zelf helemaal prima!

De familie die Brian nu de zijne mag noemen benaderde ons eigenlijk met de vraag of Doesjka wellicht een geschikt nieuw hondenmaatje voor hun blinde whippet zou kunnen zijn. Helaas voor Doesjka woont er bij deze familie ook een kat en tsja Doesjka en katten gaat echt niet samen. Nu wisten wij wel welke van onze opvanghonden wel eens heel goed zou kunnen passen, maar dan moest de familie wel hun leeftijdseis voor de toekomstige nieuwe hond flink wat naar beneden bijstellen. Gelukkig was dat geen bezwaar en na uitvoerig contact over en weer en overleg met Brian’s opvangmoeder werd besloten dat de familie de lange reis naar het Noorden van Nederland -en dat is echt een lange reis vanuit België- zou ondernemen.

De keuze zou worden overgelaten aan de blinde whippet, en hoewel wij ons eigenlijk niet konden voorstellen dat deze niet goed zou verlopen met allemansvriend Brian was het toch best even spannend. Gelukkig vonden de beide honden dat niet en na een korte kennismaking binnen en een gezamenlijke aangelijnde wandeling, konden de honden in een grote, veilige, afgesloten ruimte (lees: binnenbak v.e. manege) onaangelijnd uitgebreid elkaar beter leren kennen. Met grote verbazing bemerkte de aanwezige hondenbemiddelaar dat de blinde whippet zich ondanks z’n handicap buitengewoon goed wist te redden en oriënteren in de voor hem vreemde ruimte met onbekende mensen en een onbekende soortgenoot; wat zijn honden toch een ongelooflijk bijzondere dieren met hun enorme aanpassingsvermogen. De kennismaking verliep ontspannen en er werd zelfs al wat gespeeld door beide honden. Intussen konden de aanwezige tweevoeters nog veel informatie uitwisselen over Brian, mede dankzij de aanwezigheid van Brian’s opvangmoeder, wat wel erg prettig was.

De beslissing om Brian mee te nemen naar België was dan ook geen moeilijke voor de familie. Er was zelfs al een nieuwe naam voor hem bedacht: Braille. Erg toepasselijk voor een hond die het maatje voor een blinde whippet moet worden en hopelijk deze laatste zover krijgen dat hij weer levendiger, speelser en vooral actiever zou worden. En dat lijkt aardig te lukken:

Al na enkele dagen kregen we de eerste goede berichten binnen, en daarna volgden er eigenlijk voornamelijk positieve berichten vanuit het Belgische, vergezeld van foto’s waaruit blijkt dat Braille en Zoef al echte maatjes geworden zijn. Braille vond al gauw z’n plekje of eigenlijk plekjes bij zijn nieuwe familie en los van wat beginnende puberstreken gedraagt hij zich keurig. Zoef is veel speelser en actiever sinds de komst van Braille dus ook op dat punt een goede match. Het was dan ook geen grote verrassing dat na 3 weken het bericht kwam dat Braille in België mag blijven wonen en wat ons betreft heeft hij daar precies het thuis gekregen wat wij voor deze lieve grippetkerel voor ogen hadden.

Dankjewel, Marcelle, Sara en familie voor het adopteren van deze jongeling en lieve Braille zorg goed voor je nieuwe maatje Zoef, geniet van de vele wandelingen en alle aandacht in je nieuwe thuis, en nu niet al te veel gaan puberen, hoor!

×

TOP